Algemeen

Krystkonsert ‘Ljocht’ in Dronryp

Kryst is het lichtfeest. Tetsje en haar muzikale vrienden laten in prachtige, oude Friese kerken horen wat licht voor de wereld betekent. Met oude en nieuwe muziek, Christmas carols, folksongs, inspirerende verhalen en kaarslicht, allemaal in het teken van ‘Ljocht’.

Foto: Niels Westra

De concerten zijn dit jaar in Kimswerd, Burgum, Dronryp en Terband (kerstavond). Tetsje neemt ook dit jaar weer muzikale vrienden mee: Wytske Holtrop (cello), Frans Douwe Slot (piano) en Ana Prazeres (klarinet). Verteller Frank Belt weeft met verhalen een rode draad door het programma. 

Opbrengst voor War Child
Een deel van de kaartverkoop en de opbrengst van de collecte gaan net als vorige jaren naar War Child, de organisatie die zich inzet voor oorlogskinderen. Tetsje geeft hier woorden aan met het lied van Herman van Veen: Wie heeft de zon uit je gezicht gehaald, wie heeft het licht in jou gedoofd. Speciaal voor Kryst 2019 heeft Eppie Dam dit lied in het Fries vertaald. 

Op zondagmiddag 22 december is ‘Ljocht’ te horen in de Maria Geboortekerk (RK kerk) aan de Dûbelestreek in Dronryp. Het concert begint om 15.30 uur 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.tetsjevanderkooi.nl, aan de kassa of telefonisch (06 11 641 742). Voor jeugd tot 16 jaar is de toegang gratis.