Algemeen

Leefstijl cursus voor beroepschauffeurs

Mensen die voor het werk onderweg zijn binnen de EU moeten hun vakbekwaamheid kunnen tonen met een Code 95 vermelding op het rijbewijs. Elke vijf jaar is er bovendien een aantal uren nascholing vereist. Vanuit het oogpunt van gezondheid en verkeersveiligheid kunnen zelfstandige chauffeurs en transportbedrijven hiervoor een Leefstijl cursus volgen bij Studio Fysiek.

Een gezonde levensstijl is voor iedereen belangrijk om het maximale uit de dag te halen. Ook in de beroepspraktijk is er steeds meer aandacht voor. Fitte werknemers kunnen hun job niet alleen beter doen, ze werken ook veiliger. Vanuit de overheid zijn er daarom voor bepaalde beroepsgroepen bindende richtlijnen opgesteld. Voor chauffeurs met rijbewijs C of D is er de Code 95 die onder meer inzet op het welzijn. Om ervoor te zorgen dat beroepschauffeurs zich vakbekwaam mogen blijven noemen, dient er per 5 jaar zo’n 35 uur aan nascholing gevolgd te worden. Omdat de transportsector in deze regio goed vertegenwoordigd is, willen we vanuit Studio Fysiek hier nu ook iets voor bieden met een Leefstijl cursus.Via deze cursus willen we deelnemers bewuster van hun leefstijl maken en vooral de enorme voordelen van een gezond leven laten zien. Kandidaten starten met een gezondheidsmeting om een indicatie te krijgen van de eigen gezondheid. Op basis daarvan ontvangen ze adviezen over bewegen en gezond eten. Daarnaast is er ook aandacht voor ontspanning en slaap. De eerstvolgende cursusdag is op: Zaterdag 24 februari 2024. Van 08:00-16:00 uur.Waar: Studio Fysiek, Pyter Jurjensstrjitte 10, 9051 BS Stiens

Ben jij eigen rijder of eigenaar van een transportbedrijf en wil je meer informatie over de inhoud van dit programma? Mail naar info@studiofysiek.nl. Bellen met Rianne Herder (06-29749759) of Hendrik Brouwer (06-51514185) kan ook.

Kijk voor meer informatie op www.studiofysiek.nl/code-95