Algemeen

Leerlingen Campus Middelsee vindingrijk bij Meet & Greet’s Zorg

De afgelopen weken zijn de leerlingen van de klassen 1 en 2 van Campus Middelsee bezig geweest met de sector Zorg binnen de lessen Skills van het Leerwerkplein. 

Op de foto: één van 16 presentaties aan de jury en de andere finalisten van de uiteindelijke winnaars klas 2 Menno Draaisma en Lianne Temme uit klas 2KC

 

Verschillende onderwerpen in de zorg zijn daarvoor in de lessen skills voorbijgekomen. De eindopdracht was om voor de verschillende groepen in onze samenleving een gezonde activiteit te bedenken en te presenteren voor een jury. De beste activiteiten krijgen dan de mogelijkheid om hun bedachte activiteit ook uit te voeren. Er waren voor deze opdracht vier categorieën gekozen waarvoor dus een gezonde activiteit bedacht moest worden: de senioren in de verzorgingshuizen, de jongeren, de werkende man en vrouw met een zittend beroep die meer zouden moeten bewegen én de mensen die weer aan het sporten zouden moeten beginnen.

De opdracht begon met een inspiratiesessie van 4 professionals die dagelijks met deze groepen werken. Deze professionals uit de ouderenzorg (Elly Koster en Jeltsje Walinga), jongerenwerk (Sanne Veenstra), sportcoach Carlo en een bewegingscoach Wierda Rienks, gaven aan wat er komt kijken bij het organiseren van activiteiten voor deze 4 groepen. Na deze sessies aan alle leerlingen in de onderbouw, gingen de leerlingen in kleine groepjes aan de slag. Ze kregen daarvoor 2 weken de tijd. Na een voorselectie van de bedachte ideeën in de klassen, was het op vrijdag 12 mei zover dat de finalisten hun ideeën mochten voorleggen aan de jury. Het werd een echt spektakel. Niet minder dan 16 activiteiten werden door middel van een powerpoint met uitleg gepresenteerd. De jury was erg onder de indruk van de betrokkenheid van de leerlingen bij de zorg én hun creativiteit bij het bedenken van activiteiten. Dat ging van het cupcakes bakken voor ouderen, het duofietsen met mensen die zelf niet meer kunnen fietsen, het organiseren van een spijkerdorp voor de jongeren, een dagje Ameland voor de eenzamere mensen, een actieve tour voor mensen die meer zouden moeten bewegen en bijvoorbeeld een datingdiner voor ouderen.

De jury koos na lang beraad voor 4 prijswinnende ideeën: cupcake-bakken voor ouderen, dating voor ouderen, duofietsen voor mensen die moeilijk bewegen en het spijkerdorp voor jongeren. De leerlingen die dit hebben bedacht gaan dit nu de komende week samen met de jury-leden in de praktijk uitvoeren.