Algemeen

Mama café bij Verloskundige Praktijk Stiens

Een mooie ochtend met al die stoere vrouwen die een kind gebaard hebben. Ook de partners en andere kinderen zijn van harte welkom.

Wat doen we zo’n ochtend? Allereerst hebben we een gezellige ochtend waarbij alle drie de verloskundigen, Ilse, Hetty en Marloes, ook aanwezig zijn en we de pasgeborenen of al iets ouder kunnen bewonderen.  Dit keer hadden we een mooie opkomst en ook veel stands. Moeders voor moeders, met Janneke Nauta, vertelde iets over het belang van de organisatie. Zij hebben heel graag urine van jong zwangeren, tussen de 6 en 16 weken zwangerschap, om daar het HCG-hormoon uit te halen welke ze dan kunnen gebruiken voor medicatie om vrouwen te helpen wanneer ze juist niet zomaar spontaan zwanger worden. Deze oproep is dan ook juist voor de toekomst, mochten onze kersverse moeders het geluk hebben om weer zwanger te raken. Wiep Spoelstra, van de Kraamvogel, vertelde en hielp de ouders bij problemen met de borst-en flesvoeding. Hoe fijn is het na een paar weken al terecht te kunnen bij een deskundig persoon. Marcel Kuipers en Gerda Dankert hadden de kangaroe knuffels mee voor de jonge kinderen van korfbalvereniging CSL. Zij gaven een mooie presentatie. Als praktijk sponsoren wij deze club omdat het zo belangrijk is dat je vanaf jongs af aan al sport en daardoor fit blijft. Niet de baby’s hoor, maar wel vanaf 3 jaar ben je van harte welkom bij de kangaroes van CSL.

Sjoukje Venema had voor de baby’s een echte massage workshop waarbij de groep in 2-en werd gesplitst. De baby’s van 0-6 weken en de baby’s ouder dan 6 weken. Zo leerden de ouders de eerste handgrepen van de massage. Jantina van der Valk van Memmesoarch heeft uitleg gegeven over zorg bij moeders, traumaverwerking, hulp die je nodig kunt hebben. Ook waren er folders aanwezig en kon je even met haar praten hoe het met je ging. Mocht je hulp nodig hebben bij grote life events, verlies van je kindje, miskraam of wat dan ook, dan is Jantina er voor je. Zij zegt: Wil jij je verhaal kwijt aan iemand die zonder oordeel, 'goede' raad en 'ik had dat ook' luistert? 

Petra Tijsma gaf een workshop over het dragen van je kindje. Daarnaast kun je bij TWA in een draagconsult leren hoe je je kind in een draagdoek of draagzak bij je draagt. Zij legt je de vele voordelen én de zaken waar je rekening mee moet houden graag uit. 

En natuurlijk was Wendy er voor alle mooie foto’s. Wendy van Wednys Fotografie maakt de foto’s van de baby’s in de praktijk. De ouders krijgen deze foto digitaal cadeau van ons en dit levert mooie plaatjes op.

Wist je ook dat Wendy onze nieuwste foto’s heeft gemaakt op de website van www.echoburostiens.nl en zo ook op de site van de Verloskundigepraktijk die nu gemaakt wordt. Kijk binnenkort even op www.verloskundigestiens.nl Voor nu , Wendy bedankt voor de mooie foto’s en we plaatsen er een paar. Uiteraard met toestemming van de ouders en Wendy. Foto’s van www.wednys.nl