Algemeen

Massagepraktijk Op ‘e Barten in Wânswert geeft nu ook VLOW® Borstweefselbehandelingen

Sinds ruim 5 jaar is Massagepraktijk Op 'e Barten gevestigd in Wânswert. Een prachtige geheel nieuwe praktijkruimte pronkt naast de boerderij op de Skettersdyk in de tuin. Eigenaresse en tevens massagetherapeut Joke Elgersma heeft een ruim aanbod wat betreft behandelingen.

Joke  Elgersma: Ik werk vaak klachtgericht. Veel mensen die in mijn praktijk komen hebben schouder, nek en/of rugklachten. Aan de hand van de klacht wordt er een behandelplan samengesteld. Vaak wordt er gewerkt in mijn praktijk met een combinatie behandeling. Dit houdt in een combinatie van Klassieke massage, shiatsu therapie, segmentale therapie en cupping. Ook kunt u bij de praktijk terecht voor ooraccupunctuur. Bij deze behandeling worden zeer goede resultaten geboekt in mijn praktijk bij o.a hooikoorts.

Door geregeld aan bijscholing te doen, cursussen te volgen of een opleiding te doen blijft de praktijk Up to date. Zo is het sinds kort mogelijk om bij Massagepraktijk Op ‘e Barten in Wânswert een VLOW® Borstweefselbehandeling te ondergaan. Na het succesvol afronden van de opleiding tot VLOW® Borstweefselbehandelaar is er een zeer waardevolle en mooie behandeling aan het pakket toegevoegd.

VLOW® staat voor Veno Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel. De behandeling is bij uitstek geschikt om de borsten in goede conditie te houden. Een VLOW® Borstweefselbehandeling is een specifieke manuele behandeling, gericht op het verminderen van lokale borstklachten.

Opeenhoping van opgeslagen afvalstoffen in het vetweefsel kan leiden tot pijnlijke, hard aanvoelende borsten. Bij door de arts gediagnostiseerde klachten zoals: Cystevorming, verklevingen en Mastopathie kan een behandeling zorgen voor klachtenvermindering. Een VLOW® Borstweefselbehandeling zorgt voor een betere doorbloeding en voor optimalisatie van de lymfestroom in het borstweefsel. Daardoor kunnen de afvalstoffen beter afgevoerd worden. Verklevingen en kleine cystes kunnen zelf verdwijnen. Ook heeft de behandeling een positief effect op de emotionele gesteldheid. Er wordt gewerkt met speciaal voor de vrouwenborst ontwikkelde technieken. Verhardingen, pijnlijke plekken of oneffenheden in de borsten worden handmatig onderzocht en nauwkeurig in kaart gebracht. Bij twijfel wordt er altijd doorgestuurd naar de huisarts. Verhardingen worden behandeld, waardoor de kwaliteit van het weefsel verbeterd en weer soepel en elastisch wordt. Wanneer de borsten volledig gezond zijn en ontstekingsvrij, is de behandeling pijnloos. Zijn er ontstekingen en veel afvalstoffen aanwezig in het weefsel, dan kan het gevoeliger zijn.

 

Een VLOW® Borstweefselbehandeling kan worden toegepast:

• Bij pijnklachten aan de borst

• Pijn voor of na de menstruatie

• Bij door de arts gediagnosticeerde cysten, en mastopathie

• Als voorbereiding op de zwangerschap en het geven van borstvoeding

• Voor een betere doorbloeding in het borstweefsel

• Als er zorgen zijn over de borsten

 

De behandeling wordt bij voorkeur NIET gegeven:

• Als er sprake is van borstkanker

• Bij zwangerschap

• Bij verzwakt zijn of lichamelijke uitputting

• Na een recente operatie

• Als er een Mammografie of thermografie staat gepland ( binnen 6 weken)

• In geval van ontsteking

• In geval van behandeling, bestraling, chemo etc.

 

De behandeling:

• Door de VLOW® Borstweefselbehandeling kan het borstweefsel gezonder, zachter en soepeler worden.

• De VLOW® technieken berusten op zachte weefselbehandelingen en zijn gebaseerd op natuurkundige principes.

• De behandelingen stimuleren het zelf genezend vermogen, zijn veilig en zeer effectief.

 

Het advies is om een  VLOW® Borstweefselbehandeling 1 tot 2 keer per jaar te ondergaan als zelfverzorging.

 

Wilt u heerlijk een uurtje ontspannen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Bij de aangename warmte in de praktijk, en een ontspannend muziekje op de achtergrond is het in de praktijk heerlijk vertoeven en is het ondergaan van een massage een weldaad voor lichaam en geest.

Afhankelijk van de zorgverzekering bestaat bij Massagepraktijk Op ‘e Barten de mogelijkheid voor vergoeding van een behandeling. Kijk hiervoor in uw eigen polisvoorwaarden.

 

Voor vragen of informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Joke 0613802524

Bent u nieuwsgierig geworden kijk dan eens op mijn website www.opdebarten.frl