Algemeen

Masterclass ‘klein koper’ voor muzikanten uit Waadhoeke

Zaterdag 25 januari organiseert Waadklank een masterclass voor ‘klein koper’. Trompettisten, cornettisten en bugelisten uit de gemeente Waadhoeke kunnen aansluiten bij de masterclass. 

Foto: Guido Hibma

De masterclass wordt gegeven door trompettist en dirigent Siemen Hoekstra. Tijdens de masterclass ligt de nadruk op blaastechniek, klank en samenspel. De masterclass zal plaatsvinden op zaterdag 25 januari as. om 13:00 uur in ‘De Klang’ in Tzummarum. Aan deelname van de masterclass zijn voor muzikanten uit de gemeente Waadhoeke geen kosten verbonden. De masterclass is geschikt voor muzikanten die minimaal beschikken over een B-diploma of een vergelijkbaar niveau hebben. Opgeven voor de masterclass kan via secretariaat@waadklank.nl en kan tot 20 januari.

Waadklank is de vereniging van samenwerkende muziekverenigingen binnen de gemeente Waadhoeke. Waadklank is opgericht in 2018 en vertegenwoordigt 22 muziekverenigingen die gezamenlijk ruim 800 leden hebben. De Masterclass voor klein koper is één van de eerste activiteiten die voor een specifieke groep muzikanten wordt georganiseerd door Waadklank. Het doel is om de komende tijd ook voor andere instrumentengroepen dergelijke activiteiten op te zetten. 

Daarnaast zal er op 28 maart weer een jeugdfestival van Waadklank plaatsvinden waar er ruimte is voor de jongste muzikanten om hun talenten aan het publiek te vertonen.