Algemeen

Meer grip op geld door inloopspreekuren

Steeds meer mensen hebben moeite met het rondkomen met geld. Vaak raken ze ook het overzicht kwijt. En hebben moeite met het begrijpen van allerlei regelingen of officiële brieven. Ook is het niet altijd gemakkelijk om instanties te kunnen spreken. 

“We organiseren inloopspreekuren. Dat kost deelnemers niets en werkt goed” vertelt Karlein van der Velde van Humanitas-thuisadministratie. 

Humanitas biedt 7 inloopspreekuren op verschillende locaties aan in de gemeente Leeuwarden, waaronder ook Stiens. Tijdens deze financiële spreekuren kunnen mensen terecht met vragen. Ervaren vrijwilligers helpen graag met begrijpen van lastige brieven of het opstellen van een budgetplan. Ook zoeken zij uit van welke regelingen en voorzieningen gebruik gemaakt kan worden. “Mensen waarderen het erg dat de vrijwilliger begrip voor hen heeft en hen zonder oordeel helpt.” aldus Karlein van der Velde.

Iedereen is welkom op de inloopspreekuren. ‘Samen zoeken we naar een passende oplossing’’ zegt Karlein van der Velde. ‘’Wij helpen mensen graag op weg, zodat zij het daarna weer zelf kunnen. “Als het nodig is werken we samen met de Kredietbank of andere partijen zodat er weer perspectief ontstaat.’’Als mensen niet naar de inloopspreekuren kunnen of willen, kunnen we ook bij hen thuis langskomen.’’

Meer informatie en de actuele data en tijden van de spreekuren zijn te vinden op de website van Humanitas-Leeuwarden Thuisadministratie (humanitas.nl)