Algemeen

Meervoudig Wereld- en Europees kampioen Dimitrov geeft les in Stiens

Valeri Dimitrov, twintigvoudig Europees full-contact karatekampioen en winnaar van drie wereldtitels, geeft vrijdag 24 september een masterclass in Stiens aan leerlingen van Karatevereniging Iryoku. 

De gastles van de Bulgaarse topvechter in het Shinkyokushin Karate maakt deel uit van de Valeri Dimitrov-dojotour langs een aantal scholen in Nederland. De speciale training vindt plaats in Sporthal It Gryn en begint om 17.30 uur.

Dimitrov (39) is een ware Kyokushin-legende. Hij werd sinds 2001 twintig keer op rij Europees kampioen kumite (gevecht met tegenstander), zo ook dit jaar. Daarnaast veroverde hij drie wereldtitels in zijn gewichtsklasse. Bij het wereldkampioenschap zonder gewichtscategorieën, dat eens in de vier jaar in Tokio wordt gehouden, stond Dimitrov meerdere keren op het podium. Bij het laatste 'open WK' in 2019 eindigde hij als vierde. Net als bij onder meer het turnen is er een techniek naar hem vernoemd; de Valeri Kick. Shihan (grootmeester, vijfde dan) Dimitrov maakt van zondag 19 tot en met zaterdag 25 september een dojotour door Nederland. Op vrijdag 24 september geeft hij in Stiens les aan leerlingen van Iryoku. Gezien zijn kennis, ervaring en aimabele persoonlijkheid wordt een hoge opkomst verwacht. Zaterdag 25 september sluit Dimitrov zijn dojotour af op Sportcentrum Papendal in Arnhem met een gastles voor alle leden van de Nederlandse bond, de NSKO. 

 

Karatevereniging Iryoku

Karatevereniging Iryoku werd op 1 september 1993 opgericht door Shihan Gilbert Cleveringa en Sensei Arend Mud. De vereniging telt ruim 120 leden en heeft leslocaties in Leeuwarden en Stiens. Iryoku leverde meerdere Friese en Nederlandse kampioenen af op de onderdelen kata (loopvormen) en kumite (gevecht met tegenstander). Ook werd een Europese titel veroverd. Iryoku is aangesloten bij de Nederlandse Shinkyokushin Organisatie (NSKO).

 

Shinkyokushin Karate

Shinkyokushin Karate is het full-contactkarate van Masutatsu Oyama. De Japanse naam betekent vrij vertaald ‘de weg van de uiterste waarheid’. Shinkyokushin Karate is een manier om jezelf te overwinnen en te ontdekken. Discipline, respect en wilskracht staan voorop. Naast fysieke ontwikkeling en het komen tot technische perfectie gaat het om het ontwikkelen van de geest. Wereldwijd beoefenen ongeveer vier miljoen mensen het Shinkyokushin Karate, waaronder Dolph Lundgren en Sean Connery