Algemeen

MEGA vangsten bij viswedstrijd Campus Middelsee

Afgelopen vrijdag19 juni hebben een 15-tal leerlingen van Campus Middelsee  meegedaan aan één van de uitdagingen vanuit de vaksectie LO om toch te blijven bewegen en ontspannen.

Want zeg nu zelf de wereld is door de coronacrisis voor een gemiddelde leerling in het onderwijs wel heel erg bewegingsarm geworden. Gelukkig komt ook het onderdeel sport en ontspanning in de samenleving weer tot “leven”, maar het oude niveau is er helaas nog niet. Onze enthousiaste club gymleraren – waaronder Roan Hein Joostema, Niels Hekkema en Tom Cats - bedachten een nieuwe CHALLENGE een viswedstrijd bij de Blikvaart voor de liefhebbers.

Natuurlijk binnen de wettelijke kaders - want de bekende visakte was vereist en het aantal deelnemers gelimiteerd. Deze viswedstrijd is een onderdeel vanuit de schoolopdracht de leerlingen tenminste elke week een bewegingsmoment dan wel ontspanningsmoment aan te bieden. Naast het al aangepaste leerprogramma dat leerlingen momenteel 2x per week fysiek onderwijs op school krijgen aangeboden, rekening houdend met alle beperkingen.

Dit vanuit de filosofie dat we onze  leerlingen een gevarieerd programma willen aanbieden en betrokken en enthousiast willen houden bij het betekenisvolle levensechte onderwijs. Tenslotte is één van onze kernwaarden ook: PLEZIER !

Gedurende de viswedstrijd waren de vaktermen niet van de lucht en stonden de docenten vaak met de oren te klapperen wat de leerlingen allemaal aan deskundigheid op dit terrein in huis hadden. Er werd met diverse soorten aas gevist en de resultaten waren SUPER! 

Winnaar,  met de vangst van een “HAAI” werd Siebrit Bleeker, zij ving een snoek van maar liefst 102 cm, gevolgd door Jordan de Groot die een knoert van 72 cm uit de Blikvaart toverde en “last but not least” Cayden Harkema die een vis van 50 cm aan zijn haak sloeg. Dit betekent overigens ook dat de Blikvaart een fantastisch vis stekkie is voor de liefhebbers. Trouwens; zoals echte liefhebbers betaamt, werden de vangsten weer keurig en zonder wonden terug gezet in hun vertrouwde omgeving. Dus iedereen is gewaarschuwd - zwemmers en vissers - deze “kaaimannen” zwemmen weer vrij rond.

Campus Middelsee waar leren een  belevenis is.