Algemeen

Minifarm Waadhoeke, een boerderij in ’t klein

Midden in een doodnormale straat, midden in Sint Annaparochie schuilt de Minifarm van de 19-jarige Robin Heida. Robin houdt en fokt verschillende dieren voor zijn plezier en de hobby, maar ook doet hij met zijn dieren mee aan shows. 

Inmiddels gaan zijn dieren door het hele land en ook het buitenland moet er aan geloven, zijn reusachtige konijnen zijn toch wel de top van de Minifarm. Robin is zelf ook een reus, maar zijn konijnen halen hem straks toch wel eens in, de dieren wegen inmiddels tot 13 kilo en dan in perfecte conditie. 

Vanuit Frankrijk tot Spanje en zelfs Rusland is er vraag naar zijn dieren, vooral de reusachtige konijnen trekken veel bekijks. Robin zorgt enorm goed voor zijn dieren en de dieren hebben elk hun eigen verzorging, gezonde en sterke dieren vindt Robin belangrijk. 

"Als fokker zijnde probeer ik elk jaar weer dieren te fokken die net iets beter zijn dan de ouderdieren, het is niet zo twee dieren bij elkaar zetten en de natuur doet de rest. Bij het fokken komt echt veel meer kijken, het is voor mij gewoon een fulltime-job." Op de Minifarm houdt Robin varkens, allerlei sierhoenders, konijnen, nandoes en nog veel meer. De Minifarm is te bezichtigen, maar wel op afspraak, vooral in het biggenseizoen heeft Robin het er maar druk mee. "Anders heb ik geen overzicht meer en voor de dieren is het ook niet prettig."

Via social media kanalen kun je de Minifarm blijven volgen en in contact komen, gewoon ‘Minifarm Waadhoeke’. Op social media heeft Robin inmiddels 1000den fans en zorgt hij dat iedereen bij blijft van alle gebeurtenissen van de Minifarm. Robin is zelfs van plan om te gaan vloggen en video’s te gaan maken over zijn prachtige hobby. We wensen hem veel succes!