Algemeen

Mooie donaties voor ‘droomplein’ IKC De Swirrel

Met een pannakooi en een verouderd klimtoestel op het plein hadden de kinderen van Integraal KindCentrum (IKC) De Swirrel te Britsum nog niet zoveel om mee te spelen. Om hun ‘droomplein’ te realiseren werd daarom einde zomer een begin gemaakt met het opknappen van het schoolplein. 

Verschillende inzamelingsacties van ouders en kinderen leverden al een mooi bedrag op. En met de onlangs toegezegde bijdragen van Dorpsbelang Koarnjum-Jelsum en de Rabobank kunnen er weer wat stappen gemaakt worden.

 

Ouders ‘pimpen’ schoolplein

Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar begon een groepje ouders met het ‘pimpen’ van het plein. Ze maakten twee klimwanden, verfden ballencirkels op de muur, gaven de bankjes een nieuw likje verf, plaatsten een ballenpaal en ‘paddenstoelen’ voor de peuters en kleuters, hingen een basketbalnet op en maakten de moestuinbakken gereed voor gebruik. Ook werd een betonnen tafeltennistafel neergezet, met dank aan Dorpsbelang Britsum. De leerlingen van De Swirrel zijn heel enthousiast over hun ‘nieuwe’ schoolplein en kijken nu met smart uit naar het nieuwe speeltoestel.

Leerlingen zamelen zelf geld in

De leerlingen van groep 3 t/m 8 helpen zelf mee om geld in te zamelen voor hun droomplein. Dit najaar was er de actie van Tekenfund waarbij leerlingen een tekening maakten die op onder andere een mok, placemat en onderzetter werd gezet, om deze vervolgens te verkopen in hun eigen webshop. De ene helft van de opbrengst is voor het schoolplein, de andere helft gaat naar KIKA (nog een goed doel waar de kinderen dit schooljaar geld voor inzamelen). 

Grote bijdrage Rabobank

Om alle vernieuwingen van het schoolplein te kunnen bekostigen werden ook verschillende instanties, verenigingen en stichtingen aangeschreven. Dorpsbelang Koarnjum-Jelsum schonk al een bedrag van Ä1.000 en onlangs ontving De Swirrel maar liefst Ä3.500 vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank. Gea Koehoorn, directeur van IKC De Swirrel, is hier ontzettend blij mee: “Tot onze verrassing was het bedrag hoger dan we verwacht hadden. Fantastisch nieuws voor de kinderen die zich verheugen op een nieuw speeltoestel en hier het hele schooljaar acties voor bedenken samen met ons team en betrokken ouders.”

Ondanks deze prachtige donaties, blijven de leerlingen druk met het verzinnen van inzamelingsacties. Zo staat voor het voorjaar een gezellig pleinfeest in de planning met optredens, kraampjes met zelfgemaakte creaties, een restaurantje, rommelmarkt en muziek