Algemeen

Muziek van De Nije Bazún gaat… DOOR!

Tja dan word je als muziekvereniging geconfronteerd met het Corona-virus. Alle concerten en activiteiten moesten worden geschrapt en repeteren was niet meer toegestaan. Een ramp voor ons als muzikanten, dirigenten en leraren. Allemaal heel onwerkelijk in het begin, Wat kunnen we nog wel? Weinig is hierop het antwoord. 

De anderhalve meter is voor een muziekvereniging lastig tot stand te brengen, zeker als je je repetitieruimte zal moeten uitbreiden. Het “dicht” op elkaar zitten tijdens de repetities, het hebben van onderling direct contact en vooral maken van compacte samenhangende muziek, wordt lastig. Enige verruiming binnen de regels op dit gebied zit er voorlopig ook nog niet in.

De Nije Bazún heeft vorig seizoen dan ook besloten tot de zomervakantie geen reguliere repetities meer te houden. Wel is er nog, met gepaste afstand, gespeeld op de dodenherdenking in Jelsum en Stiens, een huwelijksjubileum van een “oud” lid en hebben we 2 flitsoptredens in het dorp Britsum gehouden.

Wat gelukkig wel doorging, waren de lessen voor onze jeugdleden. Eerst met videobellen en later weer ‘face to face’ met gepaste afstand en desinfectiematerialen, We zijn als vereniging blij met de leraren die hierin een stimulerende rol in wisten te vervullen.

Nu is de zomervakantie voorbij, zijn de afspraken met de repetitielocatie gemaakt en gaan we dinsdag 25 augustus weer los. Repeteren met afstand en ervaren hoe we met deze huidige situatie plezier en mooie muziek kunnen maken. Voor onszelf maar toch ook weer voor jullie.

 

Momenteel zijn er binnen de band een aantal vacatures op althoorn, bas(bes), bariton en euphonium. Misschien iets voor jou? Niveau waar je aan moet denken is, minimaal B-diploma voor blazers van amateurmuziek, aanmelden kan via bestuur@denijebazun.nl 

Plannen zijn er; Coronaproof muziekactiviteiten maken. Een concert in de haven, activiteit rond Halloween en kerst, deze plannen zullen we uiteraard net als onze muziek graag met jullie delen via de bekende kanalen.