Algemeen

Nederland Leest: voorstelling Yvonne Keuls in dbieb

De hele maand november staat dbieb in het teken van de nationale leescampagne ‘Nederland Leest’. Een goed boek brengt immers gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Het thema van Nederland Leest voor 2022 sluit daar perfect bij aan: Oud worden, jong blijven. Elke bezoeker (lid of niet lid van dbieb) kan de hele maand november het cadeauboek 'Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls afhalen in dbieb. Daarnaast komt de schrijfster op 13 november zelf naar dbieb in Leeuwarden. 

Yvonne Keuls. foto: Jacqueline de Haas

Cadeauboek
Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een ode aan de vertelkunst – een prachtig, met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek, dat bekroond werd met de Publieksprijs 1999. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek. Vanaf dinsdag 1 november is het boek gratis af te halen in alle bibliotheken.


Toneelbewerking in dbieb
De 90-jarige Yvonne Keuls reist met de toneelbewerking van haar boek langs diverse Nederlandse bibliotheken. Op zondag 13 november om 15.00 uur is zij te gast in de Kapel van dbieb. De voorstelling vertelt het verhaal van haar moeder; Keuls vertolkt zelf alle rollen. Sinds de jaren '80 geniet de auteur grote bekendheid en veel van haar boektitels prijken op de leeslijst van scholieren. Daarnaast is Yvonne Keuls op televisie een graag geziene gast in talkshows.


Meer informatie en reserveren
Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Ga voor meer informatie en tickets voor de voorstelling van Yvonne Keuls naar dbieb.nl/nederlandleest