Algemeen

Nieuws van de Zonnebloem Stiens e.o.

Na twee jaren een pas op de plaats gemaakt te hebben, is de afdeling Stiens van de Zonnebloem weer voorzichtig gestart met de activiteiten. De bezoekjes en attenties zijn, daar waar mogelijk waren, gewoon doorgegaan. Wij hebben onze gasten in de afgelopen twee jaren niet vergeten!  En dat hebben onze gasten zeer gewaardeerd, want hun wereldje werd wel heel erg klein. 

In het voorjaar zijn we met een groep naar Intratuin geweest die sfeerrijk was aangepast aan het thema Pasen. De gasten konden door de winkel lopen (of werden geduwd in een rolstoel) en een leuk Paascadeautje kopen. Maar eerlijk gezegd is vooral het gezellig koffiedrinken met uiteraard een lekker gebakje toch het belangrijkste doel. De gasten hadden elkaar al zo lang niet meer gezien en hadden veel gesprekken in te halen. Heel gezellig dus.

De volgende activiteit was een gezellig middag in de Hege Stins. Hiervoor was een spreker van het Fryske Gea uitgenodigd. Er werden prachtige dia’s/video’s getoond met een duidelijke uitleg. Heel leerzaam. Na de koffie met wat lekkers en de uitleg van het Fryske Gea was het dan tijd voor de advocaat met slagroom of iets fris. Natuurlijk ook geserveerd met lekkere hapjes. Kortom: zoals altijd een hele gezellige middag. Even er tussen uit en een gezellig praatje met gelijkgestemden. En vorige week zijn we naar Doniastate geweest. Zij hebben een geheel vernieuwde entree met winkel gekregen waar de producten verkocht worden, die gemaakt zijn door de cliënten van Talant. Zeer zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Voor veel van onze gasten was het de eerste keer dat zij in Doniastate waren. Na de koffie met oranjekoek mocht men op eigen gelegenheid een kijkje nemen in het winkeltje en/of het terrein verkennen. Het was een prachtige middag met zon maar wel met een aangename temperatuur. Diegenen die nog een beetje goed ter been waren hebben de dieren bewonderd, die buiten stonden. De kleine kinderen waren heerlijk aan het spelen en dat vond men ook heel leuk om te zien. Dit uitstapje was de laatste voor de zomervakantie en we hopen natuurlijk dat corona niet opnieuw roet in het eten gooit! We hopen dat we dit jaar nog een gezellig bus- of bootreisje kunnen organiseren. Voor deze activiteiten is geld nodig. Op dit moment verkopen we loten voor de Zonnebloem, dus als er iemand bij u aan de deur komt, bevelen wij de loterij van harte aan!  Alvast heel hartelijk bedankt