Algemeen

Oegandees kinderkoor in Talant Stiens

Zondag 19 mei om 15:00 uur treedt het Oegandese kinderkoor Up4s op tijdens een Sing-in in de kantine van Talant te Stiens.De stichting Up4s (= ‘kom voor ons op’) biedt wees- en kansarme kinderen in Oeganda een warm thuis en een goede schoolopleiding.

Up4s is in 2003 opgericht door Sylvia Mbabazi, die van oorsprong uit Oeganda komt, en haar man Frank Rus. De stichting is in 2003 begonnen met de ondersteuning van 25 kinderen uit de omgeving van het geboortedorp van Sylvia, Bukomansimbi. In 2006 is gestart met een eigen kleuter- en basisschool en in 2010 met een middelbare school. Er gaan ongeveer 300 kinderen naar de basisschool en 250 kinderen naar de middelbare school. De scholen onderscheiden zich van de gebruikelijke Oegandese scholen, doordat er relatief kleinschalig onderwijs wordt gegeven. In plaats van 100 kinderen in een klas hebben de scholen van Up4s maximaal 35 à 40 kinderen in een klas. 

Jaarlijks maakt het kinderkoor van de basisschool uit Oeganda een tournee door Nederland. Daarbij worden scholen, kerken, festivals  e.d. bezocht. Hiermee wordt meer bekendheid gegeven aan het werk van stichting Up4s. De opbrengsten van de tournee komen ten goede aan het project in Oeganda. 

U bent van harte uitgenodigd om deze Sing- in, samen met bewoners van Talant mee te beleven.

Talant, Ieleane 10, 9051 LP Stiens, 19 mei 15:00 uur

Toegang is vrij (er wordt gecollecteerd)