Algemeen

Oncologie Fitness en Bone Setting bij SaniTu

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, verandert je leven. Er komen direct veel vragen en onzekerheden. Vaak volgt er een intensief behandeltraject. Één feit staat vast: op een verantwoorde manier bewegen, draagt bij aan een spoedig herstel. Een operatie, chemotherapie of bestraling vergt veel van het lichaam. Met een gespecialiseerde ‘Fitnesstrainer Oncologie’, is ondersteuning op vele vlakken gewaarborgd. 

Tijdens de behandeling van kanker kunt u last krijgen van conditieverlies en vermoeidheid. Dit neemt meestal toe gedurende de behandelperiode. Ook na de behandeling kan de vermoeidheid blijven bestaan. Veel mensen zijn geneigd om rust te nemen om de vermoeidheid zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat juist bewegen een positief effect heeft op die vermoeidheid en het conditieverlies. Het is daarom verstandig om lichamelijk actief te blijven/worden voorafgaand en tijdens de behandeling. Lichamelijk actief zijn kan ervoor zorgen dat u zich beter voelt. Zowel voor en tijdens de medische behandeling als na de afronding er van. Oncologie fitness wordt afgesteld op de lichamelijke inspanning die bij u past.

Ingrid Kuipers van Sanitu heeft in 2020 de papieren gehaald voor FTO, fitnesstrainer oncologie. “Dit betekent dat ik mensen begeleidt, die kanker hebben, in welk stadium dan ook, ‘ zegt Ingrid, “uiteraard in overleg. Er is samenwerking mogelijk met de fysiotherapie. Als ZZP'er ben ik hiervoor beschikbaar.”

Men kan bij Sanitu ook terecht voor Bone Setting. Dit is een manier van kraken, maar dan op de Chinese wijze.  Bij Chinese Bone Setting worden botstructuren met de hand rechtgezet. Het is een geheel veilige behandelmethode. Bone Setting verwijst naar het manipuleren of ‘zetten’ van botten, gescheurde pezen en spieren om een blessure te verlichten. Dit wordt gedaan door middel van trekken, herpositioneren en uitlijnen, waarbij elke invasieve procedure wordt vermeden.

Het doel is om de heelheid van het lichaam te behouden. Pijn kan worden veroorzaakt door onjuist gestreste, overbelaste of geblokkeerde verbindingen zoals die van de wervelkolom of gewrichten. Het is een zeer soepele en zachte techniek die door de patiënt als zeer aangenaam wordt ervaren. Bone Setting is vooral handig bij: gewrichtspijn, verplaatsing van gewrichten, spierpijn, hoofdpijn, duizeligheid.

Voor massages van specifieke klachten kan men ook bij Ingrid terecht. 

Meer informatie bij SaniTu, Ingrid Kuipers, kijk op de website www.sanitu.nl of maak een afspraak met Ingrid, tel. 06-10903771