Algemeen

Ook zo genoten van onze Nederlandse handbaldames?

Bijna heel Nederland zat zondag vol spanning voor de finale van onze handbaldames. Voor veel mensen was dit een van de eerste keren dat ze handbal op tv zagen. "Wat is dit eigenlijk een mooie sport!" 

Ja, dat klopt! Handbal is supersnel en dynamisch en je moet tegen een stootje kunnen. De afgelopen decennia zijn het aantal clubs in Nederland heel erg gedaald.  In Friesland zijn er door fusies en het opheffen van handbalverenigingen nog maar 3 clubs over.  In Franeker, Leeuwarden en in Stiens/Sint Annaparochie wordt gelukkig nog fanatiek gehandbald. FHC is een fusieclub, er wordt in Stiens en in Sint Annaparochie gehandbald.  Bij FHC spelen  2 herenteams, 3 damesteams en 9 jeugdteams competitie. Dus voor handbalbegrippen een grote vereniging.  Handbal is zeker niet alle  en voor meiden,  tot en met de D jeugd komen wij met mixteams uit in de competitie. Maar wij hebben ook een B en C jongensteam! Daarnaast heeft FHC nog jeugd die hun eigen toernooitjes speelt en natuurlijk mogen we onze allerkleinsten niet vergeten, de tijgetjes. 

Op vrijdag 3 januari hebben wij ons jaarlijkse mixtoernooi. Van 13.00 -17.00 uur in Sportcomplex De Bildtse Slag in St. Anna en voor de oudere jeugd en senioren vanaf 19.00 uur in Sportcomplex It Gryn in Stiens. Kom gerust langs of geef je op! Check onze social media berichten! Wil je handbal ook eens uitproberen? Kom gewoon eens langs en train mee! De trainingstijden kun je vinden op www.friesehandbalcombinatie.nl.