Algemeen

Opening Voedselbos Stiens

Tussen de jonge bloesembomen wordt a.s. zaterdag 4 mei het Voedselbos in Stiens officieel geopend. Van 11:00 tot 12:30 uur vieren we samen dat de groene biodiverse hotspot nu echt een plek voor iedereen wordt.

Samen met een enthousiaste groep vrijwilligers hebben de leden van Stichting BiodiverStiens afgelopen maanden hard gezwoegd om de laatste puntjes op de i te zetten. 

Eindelijk is het zover! Er is jarenlang over gedroomd, vergaderd en de voorbereidingen zijn al een tijdje in volle gang. Het Voedselbos in Stiens wordt zaterdagochtend 4 mei officieel geopend. We gaan er een feestje van maken. Wethouder Evert Stellingwerf komt de naam onthullen en Dichter fan Fryslân, Arjan Hut, zal speciaal voor deze gelegenheid een gedicht voordragen. 

Afgelopen maanden hebben vele handen op de Doemiddagen bulten modder verplaatst, houtsnippers over de paden gelegd en takken getild tot een prachtige takkenril. De eeuwig terugkomende distels zijn verwijderd en er zijn gaten gegraven voor de aanplant van jonge en oudere fruit- en notenbomen. Bomen die we mede dankzij onze sponsoren konden aanschaffen. 

Van harte welkom om je zaterdagochtend 4 mei tussen 11:00 en 12:30 te verwonderen in het Voedselbos, Griene Leane, naast de Volkstuinen, dat in de vorm van een vlinder knipoogt naar de biodiversiteit. Voor de kinderen is er een leuke activiteit, maar ook voor de volwassenen is er nog genoeg te ontdekken! Tot 4 mei