Algemeen

Paddle for Pink Ribbon

Hoe ik, Mascha Groeneveld, op het idee van Paddle for Pink Ribbon kwam: Na mijn diagnose borstkanker kwam ik in een achtbaan terecht. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Dokter hier, dokter daar. Mijn wereld stond op zijn kop en was ineens even heel klein geworden. 

Mijn rustpunt in deze hectische periode was het suppen. Even weg van alles en even helemaal één met de natuur. Rustig peddelend op mijn supboard midden in de natuur ziet de wereld er eventjes heel anders uit en kon ik weer een beetje opladen. Dit gevoel gun ik andere lotgenoten ook. Daarom heb ik Paddle for Pink Ribbon bedacht! Het doel van Paddle for Pink Ribbon is dat ik een SUP clinic ga geven waarbij álle mensen die ook maar iets met (borst)kanker te maken hebben, in wat voor opzicht dan ook, mee kunnen doen. Ik sluit niemand uit! Dus ben jij of je dierbare getroffen door (borst)kanker, zit je midden in de behandelingen, moest je stoppen met je andere sporten omdat die te zwaar zijn op dit moment, zit je in een isolement of ben je bang voor reacties over je uiterlijk? Geef je dan op voor deze lotgenoten clinic. En neem vooral ook die ene vriend of familielid mee die jou tijdens je traject zo ontzettend heeft gesteund. Ook voor je netwerk is het fijn om jou even te zien genieten!  Het gaat niet om wie het beste kan suppen of hoe je er uit ziet maar we gaan voor het "feel good" gevoel zodat iedereen eventjes kan genieten. 

Ik ga voor deze clinic de samenwerking aan met verschillende SUP scholen in Friesland. Zelf peddel ik al 4 jaar en werk ik sinds 2018 zomers een paar uurtjes in de week bij de SUP Skool Leeuwarden. Vooral het begeleiden van beginnersgroepen vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik kan dan ook niet wachten om samen met mijn lotgenoten het water op te gaan! 

Kortom: Paddle for Pink Ribbon is een laagdrempelige SUP clinic VÓÓR en DÓÓR mensen (jong én oud) met (borst)kanker en zal in de zomer van 2021 gegeven worden op locaties Leeuwarden, Dokkum, Joure en Heeg. Kosten voor deze deelname zijn 20 euro per persoon. De huur van een board en peddel zit bij de prijs in. Opgeven kan via paddleforpinkribbon@hotmail.com Voor elke persoon die gaat deelnemen aan deze clinic gaat er minimaal 5 euro naar Pink Ribbon. Ik hoop dan ook op een hele mooie lange zomer met veel deelnemers! Mocht je alleen willen doneren voor dit goede doel dan is dit mogelijk via mijn Pink Ribbon actie pagina https://actie.voorpinkribbon.nl/actie/mascha-groeneveld

Data:

Leeuwarden: zondag 16 mei van 10.00 tot 11.15 uur

Joure: zaterdag 22 mei van 10.30 tot 11.45 uur

Dokkum: zondag 30 mei van 10.30 tot 11.45 uur

Heeg: zaterdag 12 juni van 10.30 tot 11.45 uur

 

Kijk voor meer info en meerdere data voor de sup clinics op:

https://www.facebook.com/Paddle-for-Pink-Ribbon-106503668191429