Algemeen

Podium regen voor SGC Stiens

Het weekend van 16 en 17 maart was een wedstrijdweekend voor SGC Stiens. Zowel de recreatie turnsters als de oudste selectie meiden kwamen in actie. Wat zijn er veel successen behaald het weekend en veel doorstromingen naar andere wedstrijden. 

Zaterdagochtend begonnen de jongste recreatie turnsters in Makkum. Het was hun 2e wedstrijd. Onze jongste turnster Alice (5 jaar) werd 2e en kreeg een grote beker. Niet alleen Alice behaalde een podium plek. Milou, Jaelynn, Ingmar, Myrthe, Amy en Amber wisten ook een podium plek te behalen. Al deze turnsters hebben zich geplaatst voor de ½ finale van Friesland. Sofia en Leanne hadden zich bij de vorige wedstrijd al geplaatst. Deze wedstrijd vindt 6 april plaatst in Nieuwehorne.

’s Middags kwamen de oudste selectie turnsters in actie. Anna turnde weer een hele mooie en stabiele wedstrijd. Helaas een val van balk wat resulteerde in een 2e plek. Ayunda had wat goed te maken na de vorige wedstrijd en was heel gedreven om dat te doen en met succes. Ook Ayunda werd 2e. Beide meiden zijn ook geplaatst voor de ½ finale van Friesland in Nieuwehorne. 

Willemijn en Femke hadden de 2e plaatsingswedstrijd junior G in Joure. De meiden turnden goede en stabiele oefeningen. Ze namen risico’s op balk. Helaas pakte dit voor Willemijn net niet goed uit, maar wel een mooie oefening. Femke werd 4e. Hiermee heeft ze zich geplaatst voor de 4-kamp finale en voor de toestellen vloer en sprong. 

Zondag kwamen Susan en Lieke in actie. Lieke kwam uit in de categorie Jeugd H. Helaas voor Lieke viel ze van de balk, maar turnde wel een arabier flikflak op de vloer. Susan kwam uit in de categorie Senior G en wilde knallen op de brug en dat deed ze met een nieuw element. 

Het was zo'n mooie wedstrijd dat Susan 1e werd. Hiermee plaatste ze zich voor de 4-kamp finale en voor de toestellen vloer, brug en sprong. Lieke plaatste zich voor het toestel sprong λ