Algemeen

ProMuscle bij Studio Fysiek en Voedingsgedrag Stiens

Studio Fysiek en Voedingsgedrag uit Stiens zijn in januari ‘24 gestart met een nieuw programma ProMuscle, speciaal voor deelnemers van 65 jaar en ouder. Het programma duurt 12 weken en bestaat uit twee onderdelen: bewegen (krachttraining) en voedingsadvies op maat.

De eerste groep deelnemers is erg enthousiast. Zij geven aan; ‘Je kunt sporten op je eigen niveau en tempo. Daarnaast wordt er goed gekeken naar de juiste houding bij het uitvoeren van de oefeningen. Het op maat gemaakte voedingspatroon bevalt goed’. ‘Je weet precies wat je kunt eten’ en ‘het mooie is, het wijkt niet af van het huidige voedingspatroon, daardoor is het gemakkelijk vol te houden’. We sluiten zoveel mogelijk aan bij wat de deelnemers nu ook al doen met het ontbijt en de lunch. 

De conditie en kracht gaan ook vooruit ‘Ik ben minder lang stijf in de ochtend en heb meer kracht in mijn benen’. ‘Mijn knieklachten zijn minder geworden’. ‘Ik heb minder verzuring in mijn benen en kan steeds zwaarder trainen’. Was de feedback die wij al na 6 weken kregen. De meeste deelnemers geven aan na het 12 weken programma door te willen gaan met sporten omdat ze zich er goed bij voelen. We werken met een kleine groep deelnemers zodat iedereen voldoende begeleiding kan krijgen. Iedere maandag en donderdag om 10:00 uur sporten we onder begeleiding van een personal trainer. 

Het programma ProMuscle is in 2008 ontwikkeld door onderzoekers op de Wageningen Universiteit. In dit eerste onderzoek werd op de universiteit aangetoond dat de combinatie krachttraining en een verhoogde eiwitinname leidt tot een verbeterde spierkracht en spiermassa van ouderen. ProMuscle is een wetenschappelijk onderbouwd leefstijlprogramma. Het promotieonderzoek van dr. Berber Dorhout liet zulke goede resultaten zien dat ProMuscle nu een erkende leefstijlinterventie is in de RIVM-database. Doel van het programma is het verbeteren van het fysiek functioneren, de spiergezondheid en de zelfredzaamheid van thuiswonende ouderen.

In april starten wij met de tweede groep deelnemers, bent u enthousiast geworden en wilt u meedoen? Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Kijk voor meer informatie op we website www.studiofysiek.nl/promuscle of mail naar info@studiofysiek.nl