Algemeen

Rauwerda Stiens heeft extra ruimte gekregen

Eindelijk is het zover. De extra verdiepingsvloer ligt er. De stalen balken lagen al twee jaar bij de leverancier, en zijn zelfs daar mee verhuisd naar een nieuwe vestiging. Maar begin januari is er in de avonduurtjes doorgewerkt om de stalen balken naar binnen te werken en te plaatsen. Daarnaast hebben de mannen een week later op avond doorgewerkt om de balken en vloerplaten te leggen. En nu is de extra ruimte met een oppervlakte van 81 m2 klaar.  

Team Rauwerda, v.l.n.r. Andries van der Veen, Arnold Hilleger, Jurre Bruinsma en Sybrand Smidt 

 

Het is meteen ingericht met materialen die eerder her en der stonden verspreid stonden. De kachelpijpen die eerst achter in de werkplaats stonden, staan nu keurig op volgorde van grootte opgesteld. En ook het aanvullend assortiment van kachelkoorden, evenals elektrische kacheltjes en ventilatoren.  

Daarnaast heeft het groot gereedschap van Makita, Metabo en Senco nu ook een plaatsje op de bovenverdieping gekregen. En kun je nu als klant de tijd nemen om de machines en toepassingen even rustig te bekijken of je te laten adviseren. Ook de lijn van Gallagher schrikdraad staat ruimer opgesteld, en er is meer ruimte voor grasmaaiers en trimmers, en de tuinafdeling beneden is ook overzichtelijker met al het handgereedschap en tuinmaterialen.  

 

Afgelopen maand bestond Rauwerda Stiens 10 jaar. In eerste instantie had Auke de loods gebouwd als opslagloods. Daarna kwamen er vanaf het industrieterrein wat vragen of hij ook machines en gereedschap kon regelen. Auke startte toen met een plank met 5 apparaten. Er kwamen vervolgens ook schroefjes en gereedschap bij. En van het één kwam het ander. Vanwege contacten met de leveranciers, kwam er een ruimer assortiment, waarna het uitgroeide tot een ijzerwaren speciaalzaak met nu een compleet en gevarieerd assortiment. Het is nu uitgegroeid tot een voor ondernemers, zzp’ers en particulieren handig adres in de regio. Ook voor het huren van materialen, kunt u ook bij ons terecht.  

Daarnaast is er de slijpservice. Men kan hier terecht voor het slijpen van heggenscharen, maaimessen, zaagbladen, beitels en messen. Ook voor veescheermesjes, tondeuses en hoefkapmessen kan men hier terecht. Dit verzorgen wij ook voor bedrijven in de omgeving.  

Het team is sinds vorig jaar uitgebreid met Sybrand Smidt. Hij heeft een achtergrond bij diverse ijzerwarenzaken. Hij heeft goede kennis van materialen en is vooral gespecialiseerd in hang- en sluitwerk. Andries van der Veen heeft jarenlang gewerkt in een timmerfabriek en bij een leverancier van kozijnen en dakkapellen. Hij heeft een technische achtergrond. Daarnaast is Arnold nu dagelijks aanwezig. Hij volgt een opleiding met werken en leren en weet zijn weg hier goed te vinden. En vrijdags is Jurre er ook bij. Hij is ook multifunctioneel inzetbaar. Hij helpt zowel voor als achter de schermen mee.  

Vanaf afgelopen maart hebben wij de gelegenheid om dagelijks in te kopen. De inkooporganisatie heeft een nieuw beleid met meer artikelen op voorraad en vaker in de week leveren. Hoewel we ook daar buitenom veel rechtstreekse contacten hebben met leveranciers, is dat wel een groot voordeel. Hierdoor kunnen nu de gangbare artikelen dagelijks bestellen. En door het volume kunnen we ook bekende merken nu weer gunstiger inkopen en verkopen.   

Qua gereedschap en tuinartikelen is er nu een ruim aanbod. Ook in de verhuur. En de verfafdeling is een mooi geworden. Wij hebben Global Paint in het assortiment. En dat is een kwaliteitsmerk wat vergelijkbaar is met een merk zoals Sikkens. Het is een Nederlands merk dat bekend is van o.a. de gekleurde gebouwen op Aruba en Curacao. Daarnaast is ook het regionaal bekende verfmerk Koopmans hier verkrijgbaar. Kortom, genoeg om te er dit jaar weer een mooi jaar van te maken