Algemeen

Reptielen in de Doarpskeamer

Op dinsdag 14 november om 15:00 uur komt een reptielenexpert van Repticura samen met een aantal exotische dieren naar de Doarpskeamer in Sint Annaparochie. Zij zal iets vertellen over verschillende Reptielen en andere exotische dieren.  

Wat zijn eigenlijk reptielen, en zijn alle reptielen koudbloedig? Waarom hebben bepaalde reptielen felle kleuren en heeft een miljoenpoot echt zoveel pootjes? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die besproken gaan worden.

Welke dieren komen mee? Onder andere, een rattenslang, baardagaam, luipaardgekko, miljoenpoot, reuzenslak en een schorpioen. Er wordt over de dieren verteld, er kunnen vragen gesteld worden en een aantal dieren mogen vastgehouden worden. Heb je altijd al met een slang op de foto gewild, een schorpioen in het echt willen zien, of het aantal poten van een miljoenpoot na willen tellen? Dan kan dit op 14 november in de Doarpskeamer. Entree is gratis.

De Doarpskeamer is een samenwerking tussen Stjoer, Connexa en de Bibliotheek van Sint Annaparochie. En zit in de Bibliotheek van Sint Anne (Beuckelaerstraat 2). Neem voor meer informatie contact op via 06 18 16 66 30 of dedoarpskeamer@stjoer.frl.