Algemeen

SGC Stiens 2 plekken in Drachten

Op zaterdag 20 januari en zondag 21 januari stonden de eerste wedstrijden van het jaar op de planning voor de oudste turnsters. In Drachten hadden ze hun 1e plaatsingswedstrijd. Op deze wedstrijd konden de turnsters zich al plaatsen voor toestelfinales op sprong, brug, balk en vloer. We pakten het weekend 2 podium plekken, 2 keer een bronzen medaille. 

Op zaterdag 20 januari kwamen Femke Andringa en Willemijn Efdé in actie. De turnsters turnden een mooie wedstrijd. De 1e twee onderdelen sprong en vloer gingen heel goed voor beide turnsters. Een mooie en stabiele oefening. Op vloer kon je zien dat de turnsters ook aan acrogymnastiek doen. De oefening zat qua emotie en timing heel goed in elkaar.  Femke was heel stabiel op alle vier onderdelen en werd 3e overall. Ze heeft zich ook geplaatst voor 2 toestelfinales. Willemijn werd 16e overall.

Op zondag 21 januari kwam Lieke Kloosterman in actie. Voor het eerst kwam ze in actie in deze categorie en  had ze een vloeroefening op muziek; door het vele thuis oefenen liet ze een mooie en goede oefening zien. Lieke steeg in deze wedstrijd boven zichzelf uit. Wat liet ze mooie oefeningen zien. Helaas van de balk gevallen, maar voor de rest een hele mooie wedstrijd. Ze werd 14e overall. Wel met een hele mooie 5e plek op sprong. 

’s Middags kwam Susan Fopma in actie. Susan had in het begin last van wedstrijdspanning en moest heel erg in de wedstrijd komen op balk en vloer. Na deze 2 onderdelen kreeg ze vleugels. Ze turnde op brug en sprong zo goed, dat ze beide toestellen 1e werd. Overall werd ze 3e. Ook zij plaatst zich voor 2 toestelfinales. 

16 maart is de 2e plaatsingswedstrijd in Joure. De turnsters kunnen zich daar ook plaatsen voor toestelfinales en allround finale