Algemeen

Sint en zijn Pieten zaterdag in Stiens

Gelukkig, ze zijn er weer en 25 november a.s. ook in Stiens. Sint en zijn gevolg zijn 18 nov. j.l. weer in Nederland aangekomen, o.a. ook in Leeuwarden, van waaruit zij waarschijnlijk vrijdagavond laat of zaterdagmorgen héél vroeg naar Stiens zullen komen.

Zoals het alle jaren gebruikelijk is wordt er dan eerst ontbeten en koffie gedronken met een aantal vrijwilligers van - en in "Talant" aan de Ieleane.

Vanuit daar zal plm. 12.00 uur een gezellige stoet onder begeleiding van Takostu vertrekken naar het centrum van Stiens alwaar zij plm. 13.00 uur aankomen bij de Nije Skalm. Hier mogen alle kinderen tot 10 jaar, in één groep, vanaf 13.30 uur, zonder polsbandje, naar binnen om samen met Sint en zijn Pieten een gezellig feestje te maken tot 14.45 uur. De muzikale omlijsting daar, zal worden verzorgd door de Keale Poaten.

Daarna gaat Sinterklaas nog op bezoek bij zijn leeftijdgenoten in oa. Skilhiem en Hayemastate en zal de middag worden afgesloten bij de bewoners van Talant, waar Sinterklaas en zijn Pieten weer de jaarlijkse Sinterklaas Disco zullen bijwonen. De Pieten bereiden zich al goed voor, om in Talant even lekker te swingen met alle bewoners. Het belooft weer een schitterende dag te worden in Stiens.

De route van de stoet start om plm. 12.00 uur bij Talant en gaat dan via de Ieleane, NIET GRIENE LEANE, P. Mulierwei, G. Japixcsstrjitte, Graldastins, Sixmastins, Wythústerwei, Hynstewaed, Uniawei naar het eindpunt: "de Nije Skalm" aan de Langebuorren.

Dus het kinderfeest voor de kinderen tot 10 jaar tussen 13.30 uur en 14.45 uur in de Nije Skalm.  Kom met z'n allen en geniet van een heerlijke "Sinterklaasmiddag"