Algemeen

Skalm verhuist naar Nije Skalm

De verhuizing van de Skalm naar de Nije Skalm begint maandag 14 november 2022. 

De inrichting van de Nije Skalm, het nieuwe multifunctioneel centrum in het hart van Stiens, is bijna klaar. De timmerlieden en de installateurs leggen de laatste hand aan de bar en de keuken beneden en boven. Het wachten is op de levering van de laatste stoelen en tafels. De gebruikers van de Nije Skalm hebben allemaal hun plannen gemaakt voor de verhuizing.

 

Maandag 14 november is de verhuisdag van de Skalm zelf. Ook de meeste gebruikers verhuizen in die week hun spullen van het pand aan de Pyter Jurjensstrjitte naar de Nije Skalm aan de Ljipstrjitte: het oude gemeentehuis. Amaryllis doet dat op 16 en 17 november wat betreft het Sociaal Dorpenteam Noord. Het dorpenteam blijft dan wel telefonisch bereikbaar. Ontmoeten en Meedoen gaat donderdag 17 november weer los.

 

Voor het bloedprikken betekent de verhuizing dat op vrijdag 11 november de laatste bloedafname is in de huidige Skalm en op vrijdag 18 november de eerste bloedafname in de Nije Skalm. Op 14 en 15 november zijn er geen spreekuren.

 

Te plak

Per 21 november zijn we dan bijna allemaal “te plak” en kunnen de activiteiten verder plaatsvinden in onze Nije Skalm. De jongerenwerkers van Amaryllis verhuizen Jeugdhonk S10s wat later. Dat gaan ze samen met de jongeren doen. Ook de bibliotheek blijft nog even in de oude Skalm, tot begin 2023.

 

Vrijwilligers welkom

Na de oproep in de Stienser voor extra vrijwilligers heeft zich een aantal Stiensers gemeld. We hebben met iedereen inmiddels een gesprek gehad om te inventariseren voor welke werkzaamheden men belangstelling heeft. Er kunnen natuurlijk nog vrijwilligers bij om de lijst verder uit te breiden, want we zullen iedereen echt nodig hebben om alles draaiende te houden.

 

Nieuw zijn ook de website en logo van de Nije Skalm. Neem een kijkje op www.nijeskalm.nl. We zijn van plan informatie van verenigingen en instellingen die gebruik maken van ons gebouw op de site te zetten. En natuurlijk ook de activiteiten die er in de Nije Skalm plaatsvinden.

 

Tot slot: begin 2023 organiseren we de officiële opening