Algemeen

Solarboot Campus Middelsee op spectaculaire wijze te water op 9 juni

De afgelopen weken is door leerlingen van leerjaar 3 keihard gewerkt aan het afbouwen van de Solarboot. Ze doen mee aan de Young Solar Challenge en willen met een ‘strakke’ boot aan de start verschijnen.

Op de foto het Young Solar techniekteam bezig met het aanbrengen van een laatste grond verflaag.

Voor de boot in de aflak kon, moesten op het laatste moment nog wat verstevigingen aangebracht worden aan de romp. Bij het bouwen van een boot komen veel verschillende vaardigheden naar voren. Eén daarvan is om de boot een mooi uiterlijk geven en beschermen tegen invloeden van water op de houten boot. De leerlingen gingen niet alleen aan de slag met plamuur en epoxy, ze hebben ook de begrippen meegekregen van onder andere ‘twee componenten’. Niet alleen doen, ook leren staat tijdens de bouw van de boot centraal! De afgelopen weken is de boot in door de leerlingen zelf gekozen kleuren geverfd. Komende week zal het elektrisch systeem zoals de motor aan worden aangesloten en komen de zonnepanelen op het dek.

Woensdagmiddag 9 juni gaat de boot om 14.00 uur op spectaculaire wijze te water ‘in de Kaai’ bij de Campus. Tijdens de doop zal dan ook de naam worden onthuld. Net op tijd want de komende periode zal er veel geoefend moeten worden met het besturen van de boot. Eind juni moeten het dan gebeuren in Franeker en zullen de leerlingen van Campus Middelsee  proberen snelle tijden neer te zetten om zo kans te maken op een mooie prijs. Het team van de Ulbe hanteert de olympische gedachte: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.