Algemeen

Speeltuin in centrum van Ferwert wordt compleet nieuw ingericht

De speeltuin aan de Johannes Wildeboerstraat in Ferwert wordt compleet nieuw ingericht. Vorige week zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst en de plaatselijke commissie bereidt nu een openingsfeest voor.

De nieuwe speeltoestellen zijn er al en binnenkort wordt de speeltuin voor de jongste Ferwerters helemaal ingericht. Foto's: Bram Buruma

De nieuwe speeltuin kan worden gerealiseerd door donaties en subsidies. Een belangrijke bijdrage van 20.000 euro kwam uit het Waddenfonds, maar onder meer ook plaatselijk belang, Wonen Noordwest en de gemeente betalen mee. De focus ligt bij inrichting van de nieuwe voorziening op kinderen tot 7 jaar. Voor de grotere kinderen zijn volgens de speeltuincommissie in het dorp al voldoende mooie speelgelegenheden gerealiseerd. 

Deze speeltuin wordt tegelijk een ontmoetingsplaats met bankjes voor de ouders. Dwars door de speeltuin komt een kronkelpad waar kinderen op driewielers of fietsjes overheen kunnen crossen. Naast de traditionele schommel, wipwap en glijbaan komt er ook een kabelbaan.

Het streven is dat de speeltuin nog vóór de zomer klaar is. Er is een kleurwedstrijd en een prijsvraag voor een nieuwe naam van de voorziening.