Algemeen

Sponsorrit rolstoeler Christiaan Mensinga langs de Noord- en Waddenzeekust.

Christiaan Mensinga was van plan om in mei en juni jl voor de 20e keer een sponsorrit te gaan rijden in zijn handbewogen rolstoel.  Hij rijdt deze rit voor de stichtingen “Wezen & Weduwen en allerarmste in Kosovo.” 

Door de lockdown  ivm het Corona virus, kon deze op de geplande data niet doorgaan. Christiaan is op 11 juli gestarten in Sluis, dit ligt op de grens van Zeeuws-Vlaanderen en België. Het eindpunt is gepland op 8 augustus as in Nieuweschans, Groningen.  In 28 dagen rolt hij 535 kilometer langs de “Noordzee/Waddenzee”route.

Christiaan Mensinga is geboren met een ziekte in zijn kleine hersenen. Die regelen alles wat met zijn spieren te maken heeft. Daardoor zijn vooral zijn heupen verkeerd gaan staan, waardoor zijn knieën naar binnen staan. Deze ziekte heet ADCA. Ook heeft dit effect op zijn motoriek en zijn spraak. Hij is arbeidsongeschikt, maar focust zich op wat hij wel kan.' Christiaan kent de gevolgen van de verwoestende Kosovo-oorlog en de nasleep hiervan als geen ander. Hij bezoekt al talloze jaren gezinnen die een moeilijk bestaan leiden. Daar zitten ook vrouwen en kinderen bij die jaren na de oorlog bevestigd kregen dat hun man of vader is gevonden in een massagraf.

Stichting Chaïm beheert het geld dat Christiaan ophaalt met zijn sponsorritten, wilt u Christiaan steunen in zijn hulp aan deze mensen? Weet dan dat elke euro die gegeven wordt bij de arme mensen in Kosovo terecht komt. U kunt doneren via www.chaïm.cc/projecten en dan klikken op de foto van Christiaan met de titel “jubileumrit Christiaan Mensinga”.

Omdat de sponsorrit  geen geld mag kosten,  maakt Christiaan in deze periode gebruik van gastgezinnen. Zo komt hij ook in Marrum  logeren op maandag 3 augustus as

 Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij Christiaan via mail c.mensenga@chello.nl of tel 06-22276109 evt. facebook en of Stichting Chaïm, www.chaïm.cc