Algemeen

SPORTVERENIGING FRIESLAND ORGANISEERT 21 AUGUSTUS DE EE-RUN IN STIENS

Het hardlopen wordt steeds populairder dat merkt de SV Friesland aan de deelname aan hun lopen, bij iedere week organiseren ze één, komende zondag organiseren ze weer de EE-Loop voorheen vanuit Britsum nu al weer een paar keer vanuit de SV Frieslandloods aan de Seefûgel 7a 9051 VC Stiens.

Een leuke prestatieloop waar iedereen aan mag deelnemen, opgeven kan via de site www.svfriesland.nl dat voorinschijven wordt aangeraden om een wachtrij voor de start te voorkomen en kost een euro minder dan op de dag zelf. Er worden 100 a 150 deelnemers verwacht. De loop wordt georganiseerd op zondagmorgen omdat de bedrijven op het industrieterrein Middelsee dicht zijn  dus is er genoeg parkeergelegenheid. Er staan parkeerwachters en P-borden.

De start is om 11.00 uur en men kan kiezen uit 5-10-16 of 21 km. De routes gaan richting en langs de DokkumerEE een autoluw parkoers en om de 5 km is er een waterpost. De route wordt aangegeven met krijtkalkpijlen en bordjes. Onder de voorinschrijvers, dat kan tot een dag voor de start, worden 10 levensmiddelen pakketten verloot op startnummer.