Algemeen

Sportvereniging Friesland organiseert zondag 17 oktober de Stienserloop in Stiens

Hardlopen is een sport waaraan iedereen kan deelnemen en de SV Friesland heeft voor alle leeftijden getrainde en beginners lopers een ideale afstand. 

Ze organiseren een 50 tal lopen in Friesland en Drenthe waarvan drie loopevenementen vanuit Stiens waar de vereniging een loods huurt op het industrieterrein Middelsee op het adres Seefûgel 7a 9051 VC Stiens.

De EE-loop brengt de lopers richting en langs de Dokkumer EE De Ronde van Stiens gaat richting de Zeedijk via Froubuurt, Ouwe en NieuweSyl mooie routes over autoluwe wegen en lopers komen zo op plaatsen waar ze nog nooit eerder waren geweest.

Zaterdag 17 Oktober is er weer een loop, nu de Stienserloop die al tientallen jaren werd georganiseerd in Mei en dan vanaf de sporthal omdat het daar altijd druk is wijkt de SV Friesland naar hun eigen accommodatie.

Hier is wel kleedgelegenheid maar geen douchegelegenheid maar dit wordt duidelijk in de aankondiging vermeld, de lopers gaan als ze hun loopje hebben volbracht naar huis.

Er is daar voldoende parkeergelegenheid omdat op zondag de bedrijven gesloten zijn en er dus ook geen last van vrachtauto’s etc. De club huurt bij buurman Hessel een luxe toiletwagen en zorgen zelf voor koffie voor de lopers en vrijwilligers.

Na de loop die afstanden heeft van  5-8 -12.5-16-en 20.5 km met routes naar Beetgum, Beetgumermolen, Froubuurt ook nu weer mooie routes die beveiligd worden door het White Angels Verkeersteam die bij alle lopen aanwezig zijn.

De routes zijn aangegeven met krijtkalkpijlen die bij regen oplossen onderweg staan waterposten en na de finish is er warme bouillon, vruchtendrank water  en banaan.

Inschrijven kan aan de start die om 11.00 uur is voor alle afstanden, maar men wordt  aangeraden van te voren in te schrijven via de site www.svfriesland.nl dat scheelt wachttijd bij de inschrijving en dan ligt het startnummer voor hun klaar.

Ook dit keer verwacht men 100 a 150 deelnemers aan de start dit is een mooie testloop voor de komende Berenloop Marathon op Terschelling waar 8 000 lopers aan de starts zullen staan ook organiseert SV Friesland die samen met de organisator op Terschelling.

De Gemeente Leeuwarden gaf de SV Friesland toestemming voor deze lopen waarvoor een uitgebreide aanvraag vooraf ging met complete routebeschrijvingen.