Algemeen

Stichting BiodiverStiens is een feit

Donderdag 17 juni zetten voorzitter Douwe, secretaris Hans en penningmeester Helga hun handtekening bij DeHaan Advocaten en Notarissen. Stichting BiodiverStiens is een feit. 

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat Douwe Runia zijn oproep in de Stienser plaatste om samen met gelijkgestemden als werkgroep BiodiverStiens de eerste stappen te zetten voor behoud en stimulering van de biodiversiteit in en rondom Stiens. Inmiddels kunnen jullie allemaal genieten van de bloemenslingers, en de jonge boompjes en heesters in de groei, op vier locaties in Stiens. Stichting BiodiverStiens hoopt zo het biodiversiteitsnetwerk steeds verder uit te breiden, waardoor insecten en vlinders binnen hun vliegbereik voldoende bloemen, planten en daarmee stuifmeel vinden. Dit zorgt voor een grotere overlevingskans en na de immens grote daling van afgelopen jaren is dat hoognodig! Als Stichting zorgt BiodiverStiens voor meer bewustwording met betrekking tot biodiversiteit. Tevens stimuleren ze de verwezenlijking van een insectenvriendelijke inrichting van Stiens en het landschap er omheen. Hierbij zullen ze de bewoners van het buitengebied bij haar projecten betrekken om zo samen Stiens als parel van biodiversiteit in het noorden van Friesland realiseren. Met deze doelen hoopt BiodiverStiens een betrokken duurzame sociale basis te creëren voor de instandhouding van de biodiversiteit in en rondom Stiens. 

Volg ze op Facebook en Instagram via @Stichting BiodiverStiens. Heb je een tof biodivers idee? Laat het vooral weten via stichtingbiodiverstiens@hotmail.com!