Algemeen

Stienzer Keatsdagen 8 t/m 12 juni 2022

Iedereen heeft er weer enorm veel zin in! Na een gedwongen pauze werkt Keatsclub De Boer samen met de merkekommisje en De Tuolle aan een onvergetelijke editie van de Keatsdagen. Het programma heeft een opfrisser gekregen en met Ekwadraat als hoofdsponsor van de hoofdklasse partijen gaan we voor een gezellige en sportieve boppeslach, zowel op het kaatsveld én in de feesttent! Hieronder presenteren we met gepaste trots het programma voor dit jaar.

WOENSDAG 8 JUNI

Jeugdkaatsen

De Stienzer Keatsdagen worden om 14:30 uur geopend door de welpen en pupillen (7 t/m 11 jaar) van KC de Boer met een kaatspartij. Aansluitend beginnen de schooljongens en meisjes (12 t/m 16 jaar) aan hun kaatspartijen.

 

Volleybal

Als vast onderdeel van de Keatsdagen staat er traditioneel een volleybaltoernooi op het programma. Een gezellige en sportieve avond waar jong en oud met veel enthousiasme voor die felbegeerde bokaal gaan. De organisatie van het toernooi is in handen van Volleybalvereniging Stasko. Teams kunnen zich t/m vrijdag 27 mei opgeven bij Jos Terlouw via j.terlouw63@upcmail.nl. De aanvang van het toernooi is om 18:30 uur. Er wordt volgens het volleybalreglement gespeeld en er is ruimte voor 16 teams. Het dragen van voetbalschoenen is niet toegestaan.

 

DONDERDAG 9 JUNI

KNKB Heren 50+

Om 10:00 uur begint de KNKB partij d.e.l. voor de Heren 50+. Er wordt gekaatst in een A en B-klasse. De opgave verloopt via de KNKB-website.

 

Optreden Stones meet CCR Nieuw op de agenda! De eerste muziekavond wordt direct een knaller. Er komen twee steengoede coverbands naar Stiens die afwisselend golden oldies van Creedence Clearwater Revival en de Rolling Stones gaan spelen. “I put a spell on you”, “Suzie Q”, “Who’ll stop the rain”, “(I can’t get no) Satisfaction”, “Jack Flash” en “Paint it Black”... Je kunt ze lekker ongegeneerd meebrullen. Het optreden begint om 20:00 uur en de entree is GRATIS.

 

VRIJDAG 10 JUNI

Seniorenmiddag (gratis entree)

De seniorenmiddag (14:00 - 16:30 uur) is ook zo’n vast onderdeel van de Keatsdagen waar we niet omheen willen. Dit jaar komen Krijn & Marleen naar Stiens. Een gezellige muzikale middag met bekende luisterliedjes.

 

Dames hoofdklasse partij 

Vrijdagmiddag vanaf 16:00 uur strijden de Dames hoofdklasse opnieuw om de felbegeerde wisseltrofee. Aan deze uitnodigingspartij zullen acht parturen deelnemen. (gratis entree)

 

 

Optreden Vangrail & 

DJ All Tha Fokk

's Avonds barst het feest in de tent los met muziek van de band Vangrail. Deze razend populaire formatie is in heel Nederland bekend en won daar zelfs een award voor! In de pauzes is het de beurt aan DJ All Tha Fokk! Een echte ‘local’ entertainer die je misschien kent van het Bregepop festival en Slachtepop. De deuren gaan open om 20:30 uur. 

Tip: kom echt op tijd want VOL is hier ECHT VOL*

 

ZATERDAG 11 JUNI

Pearkekeatsen met zachte bal (partijsponsor Germeraard Makelaars)

Nieuw op de agenda! Open voor deelname van zowel leden als niet-leden vanaf 16 jaar. Voor iedereen geschikt omdat er met een 'luchtbal' wordt gekaatst. Zoek een partner van het andere geslacht en geef je op! Er wordt gespeeld in verschillende klassen onder het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen'. Starttijd kaatspartij: 10:00 uur. Nadere informatie over opgave volgt via de website van Keatsclub de Boer. 

 

Kleintje Matinee met Sytse Haima (gratis entree)

Aanrader! Een gezellige middag met muziek van de veelzijdige muzikant Sytse Haima, hij is onder meer bekend van Pigmeat en De Suskes. De muziek begint om 15:00 uur. Gratis toegang.

Optreden Millstreet & 

Van Geeft ‘M 

Dit wordt dé topper, deze avond mag je gewoon niet missen! Er komen dit jaar maar liefst twee bands naar Stiens voor de zaterdagavond. Met de band Millstreet weet je zeker dat de energie vanaf het podium de zaal in knalt. Ze brengen een mix van de beste pop, rock, dance en party hits en gaan er volledig voor! Op de momenten dat deze topband op adem moet komen, gaat Van Geeft ‘M de tent op z’n kop zetten. Gewapend met een akoestische gitaar, bassdrum, accordeon en grenzeloos veel enthousiasme schitterden ze eerder op o.a. Het Roggefeest, Hy-Night, de Nacht fan Boazum en vrijwel ieder dorpsfeest in Friesland! De deuren gaan open om 20:30 uur. Kom vooral op tijd want ook hier.. VOL = ECHT VOL* 

 

ZONDAG 12 JUNI

Heren Hoofdklasse partij

Op deze laatste dag van de Stienzer Keatsdagen 2022 begint om 11:00 uur de vrije formatiepartij van de Heren Hoofdklasse. Een sportieve strijd op het hoogste niveau met wederom gratis entree.

 

Optreden orkest Butterfly Aansluitend op het kaatsen speelt dit vrolijke trio als afsluiter in de feesttent. Met meer dan 15 jaar ervaring op vele (dorps)feesten in Noord-Nederland zijn ze een begrip in de regio en wordt het gegarandeerd feest. Gratis entree.

 

Familieprogramma

De zondag is al jaren dé familiedag van de Keatsdagen. Om daar nog meer invulling aan te geven is er, naast gezelligheid en muziek, nu een apart programma voor de kleintjes. Kom dus langs met het hele gezin!

 

* De organisatie hanteert een maximum aantal bezoekers per avond. Voorkom teleurstelling, kom op tijd