Algemeen

Strijkkwartet “Regina Forte” in de Nicolaaskerk Koarnjum

Klassiek concert i.s.m. huiskamertheater De Wier en de Plaatselijke Commissie Jelsum Koarnjum (SAFT). Zaterdagavond 15 februari 2020. Aanvang 20.00 uur, deur open 19.30 uur.

Foto © Regina Forte 

Dit bijzondere strijkkwartet is ontstaan in het najaar van 2014. Als ‘oud Frysk Jeugd Orkest-     leden’ hadden ze elk de wens een strijkkwartet te gaan vormen.

Het is één van de moeilijkste genres binnen de klassieke muziek, maar toch gingen ze deze uitdaging aan. Ze beleven elk veel plezier aan de composities en voeren deze uit zonder toeters en bellen, maar wel van een muzikale schoonheid in z’n zuiverste vorm.

Het repertoire bestaat uit kwartetten uit de Barok, de Klassieke Periode, de Romantiek, maar ook composities uit de 20e en 21e eeuw:  “Pareltjes die wij heerlijk vinden om te spelen”. 

Regina Forte werkte o.a. samen met Wiebe Kaspers op zijn nieuwste CD “Y”, met Gerrit Breteler en Peter van der Zwaag. Ook hebben ze meegewerkt aan het Muziektheater “Titus” en speelden ze recentelijk in “De Show van mijn Leven” met Willeke Alberti.

Regine Forte bestaat uit: Anna Molleman - viool, Ina Andela - viool, Inge van der Hoeven - altviool & Andrea Meijer - cello. U wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren naar Regina Forte in de sfeervolle Nicolaaskerk op deze zaterdagavond! 

Toegang alleen na aanmelding  via tel. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com.

Annuleren is mogelijk, maar dan wel drie dagen voor dit evenement.