Algemeen

Succes De Jint tijdens finale Fries Schoolkaatskampioenschap

Basisschool De Jint uit Stiens was goed vertegenwoordigd op de finaledag van het Fries Schoolkaatskampioenschap. Op woensdag 8 juni werd op het it Sjûkelân in Franeker liefst drie keer de finale gehaald.

Vier teams van De Jint namen deel aan de sterk bezette finales, waarmee ze het best vertegenwoordigd waren van alle Friese scholen. Na soms zenuwslopende wedstrijden mochten Anna Miedema, Idwer Vis en Ilse van der Galiën bij de meisjes-A de krans mee naar huis nemen. Vooral de opslag liep als een trein bij de dames. De jongens-B (Auke-Pieter Kalsbeek, Mart Roersma en Ivar van Oostrum) moesten na een lange en spannende partij het hoofd buigen voor het sterke partuur uit Dronrijp. Dat was geen schande en de jongens verlieten met opgeheven hoofd en lachende gezichten het veld. Ook bij de meisjes-B kwamen Carlijn Terpstra en Albertien Hettinga nèt te kort voor de krans, net zoals Ilse Fenna Zoodsma en Lisa Poppelaars in de voorronde. 

Al met al was het een goed georganiseerde en mooie middag, waarbij de sportiviteit en de inzet zegevierden en De Jint haar van de sportiefste kant liet zien.