Algemeen

Succesvolle Baas van de Wâlden editie voor KV CSL

Zaterdag 22 juni mochten Jelmer, Diede, Duco, Jorrit en Pieter Christiaan strijden op het Noord Nederlands Kampioenschap 1 tegen 1 om de titel ‘Baas fan de Wâlden’.

Jorrit trapte de dag af in de Regio Poule. Door zijn goede verdedigende werk doorliep hij met gemak de poulefase. Daarna wist hij ook de kwartfinale te winnen. In de halve finale verloor hij nipt van de latere baas. Wat restte was de kleine finale om plek 3/4. Aangemoedigd door het in grote getalen uitgelopen CSL publiek wist hij deze samen met Thomas te winnen en dus de 3e plek binnen te halen.

Vervolgens was het de beurt aan Duco & Diede in de Junioren Poule. Duco had een pittige poule en wist helaas de volgende ronde niet te bereiken. Diede was vanaf het begin goed op schot en doorliep met gemak de ene na de andere ronde. In de finale maakte hij het nog wel even spannend waardoor er een barrage aan te pas kwam, maar door een afgesproken slimmigheidje met Jorian wist hij deze knap te winnen waardoor hij zichzelf een jaar lang ‘Junioren Baas fan de Wâlden’ mag noemen.

Als laatste mochten Jelmer en Pieter Christiaan aantreden in de Top Poule. Beide met wisselend succes. Jelmer wist één van zijn onderlinge duels te winnen en dat was te weinig om door te gaan. 

Alhoewel Pieter Christiaan geen enkel duel heeft verloren wist ook hij met drie gelijkspellen niet door te stoten naar de kwartfinale. Al met al een mooie dag voor de vereniging