Algemeen

Tamara Bonnema en Ferron Poelstra Judokampioenen Noord-Nederland

Zaterdag 15 oktober werd in Beilen het DK -15 jaar gehouden. De nummers 1 t/m 4 plaatsten zich voor het NK dat over 2 weken in Hoogeveen wordt gehouden.

Bij de jongens -38 kg was Franeker Ferron Poelstra (Sportschool Poelstra/Stiens) goed op dreef en pakte met 3 ippon zeges de titel. In de poule won hij zijn 1e partij met een verwurging, daarna verloor hij een partij met verwurging. De laatste poule wedstrijd werd weer gewonnen met een verwurging. Er eindigden 3 judoka’s met 2 gewonnen wedstrijden en 20 pt. Er werd geloot en opnieuw gestreden. Ferron had een bye en stond direct in de finale. Die wist hij op zeer fraaie wijze te winnen en zo de titel te pakken. Zijn clubgenote Tamara Bonnema (Britsum) was veruit de sterkste in de klasse -52 kg bij de meisjes. Haar 1e ronde partij werd met 2x waza-ari voor prachtige worpen gewonnen. In de halve finale kwam ze waza-ari achter te staan, maar wist ze uiteindelijk door 2x waza-ari terug te scoren alsnog de partij te winnen en zich te plaatsen voor de finale. Hier won ze met een prachtige worp van Kyra Rusthoven, waardoor zij net als Ferron de titel pakte. Folkert-Jan Heeres (Franeker) -60 kg won zijn 1e partij, helaas ging de halve finale en de strijd om het brons verloren. Ook Jesse Biesbroek (Bolsward) wist 2 partijen overtuigend te winnen en zich te plaatsen voor de strijd om het brons in de klasse -46 kg. Helaas ging die partij verloren