Algemeen

Team SGC wint derde prijs op OGK

Zaterdag 4 juni werden de Open Groninger Kampioenschappen acrogym georganiseerd in Scheemda. SGC Stiens deed mee met 4 teams in 4 verschillende categorieën. Van deze teams zijn er 2 teams pas enkele maanden bij elkaar. 

Acrogym is een combinatie van turnen, acrobatiek en dans. De oefening bestaat uit een dans van ongeveer 2.30 min met daarin turn- en acrobatische onderdelen. Al vroeg moest het eerste team hun oefening laten zien. Joline, Sjoukje en Lieke lieten een hele mooie en nette oefening zien. De meiden werden 13e van de 15. 

Als tweede team kwamen Linde, Femke en Nardy aan de beurt. Zij konden nu eindelijk een keer met z’n drieën turnen. Door een blessure van Femke kon dit trio niet meedoen aan de Regiowedstrijden. Het trio liet hun beste oefening ooit zien. Helaas waren ze iets te snel, maar alle onderdelen waren super netjes en gespannen. De oefening was zo goed dat de meiden 3e werden.

Het andere duo is een nieuw team. Willemijn doet inmiddels 6 jaar aan acro en Yara is net begonnen. Dit duo traint pas 2 maanden met elkaar. Ze hebben zo hard getraind, dat ze mee konden doen met hun eerste wedstrijd. Het was een prachtige oefening. De spanning was er in de onderdelen en de dans werd goed en op de maat uitgevoerd. De meiden werden 7e van 11. Een prachtige prestatie voor de eerste keer. 

 

Als laatste team van SGC was het de beurt aan Jildou en Fleur. Zij doen pas 4 maanden aan acrogym. Ze hebben meegedaan aan de acro clinic in januari. Daar bleek er een goede klik te zijn tussen de 2 jonge meiden en was een nieuw team geboren. Ook deze meiden hebben heel hard getraind en thuis zo goed geoefend, dat ze ook mee konden doen met de wedstrijd. Vol spanning en zenuwen begonnen ze. Het was een foutloze oefening en echt een topprestatie. Ze werden ook 7e van de 11