Algemeen

Tsjerkepaad en expositie Ernesto Lemke in Dorpskerk Huizum

Van 6 juli tot en met 14 september 2024, elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.

De Dorpskerk Huizum is ook dit jaar weer open voor 'Tsjerkepaad'. Het thema is dit jaar ‘Rondjes om de Kerken’. In dezelfde periode is er ook weer een interessante expositie. Deze zomer exposeert de schilder Ernesto Lemke.

De opening van de expositie zal - tegelijk met de start van 'Tsjerkepaad 2024' - op 6 juli 2024 plaatsvinden.

Ernesto Lemke (1973) is gefascineerd door de mens. Sinds zijn afstuderen aan  Kunstacademie Minerva in 1997 schildert hij vooral portretten, totdat zijn deelname aan het tv-programma Legomasters in 2020 hem onverwacht op het spoor zette van LEGO.

Zijn kleurrijke met LEGO ‘geschilderde’ portretten spelen met de manier waarop we waarnemen. Van dichtbij zien we de bekende steentjes uit onze jeugd. Van een afstand wordt de afgebeelde persoon zichtbaar. Uniek is dat Ernesto werkt zonder gebruik van software, maar puur op wat zijn schildersoog waarneemt.

Naast de LEGO-portretten toont Ernesto ook olie- en acrylverf schilderijen.  

Ernesto is onder meer bekend van zijn optreden in het tv-programma ‘Sterren op het doek’. Hierin maakte hij het winnende portret van Arjen Lubach. In het Fries Museum maakte Ernesto een live brickpainting van Ed Sheeran, naar het werk van kunstenaar Colin Davidson. Zijn zogenaamde 'brickpaintings' waren verder te zien in de Kunsthal te Rotterdam en het Teylers Museum te Haarlem. De (inter)nationale kunstwereld deelt zijn werk regelmatig via sociale media. 

Deze bijzonder mooie expositie wordt mede mogelijk gemaakt door FGD Assurantiën. 

Tijdens de opening - op 6 juli - wordt de muziek verzorgd door organist Jelle Rollema. Op de andere zaterdagmiddagen zal het orgel ook worden bespeeld.

Er zullen tijdens de ‘Tsjerkepaad’-periode een natuurwandeling langs de Potmarge en rondleidingen over de begraafplaats worden verzorgd. Daarover zullen afzonderlijke mededelingen worden gepubliceerd.

U bent van harte welkom in onze oude, maar zeer fraaie kerk. De toegang is gratis. 

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op korte loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum @gmail.com. Meer informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl en https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum