Algemeen

TV portret Willem & Trudy van Riemsdijk bij Omroep LEO Middelsé

In Stiens is een bijzonder echtpaar actief in het behoud van cultureel erfgoed. Het zijn Willem (71) en Trudy (73) van Riemsdijk uit Wageningen. 

Ze kwamen in 2012 langs in Stiens om wat stinzenplanten te bekijken, werden gecharmeerd van een monumentaal pand dat te koop stond en besloten te blijven. 

Nu, acht jaar later hebben ze daar inmiddels twee monumentale panden en een oude Vlaskamp-tuin met grote zorg volledig gerestaureerd. Daarnaast organiseren ze onder de naam Pakhûs SOLO met regelmaat klassieke concerten in Stiens en omstreken. Waar komt toch die passie vandaan om na je pensionering nog zo veel tijd en energie te steken in cultureel erfgoed aan de andere kant van Nederland? Douwe Talma maakte een portret over het echtpaar. 

Uitzending: vrijdag 20 november 2020 om 18.00 uur op LEO Middelsé TV. Daarna is het portret ook te bekijken via de website & youtube en facebook kanalen van LEO Middelsé. 

LEO Middelsé is de lokale omroep van de gemeente Leeuwarden. Naast te ontvangen op TV in de gehele gemeente, ook te volgen via: www.leomiddelse.nl 

www.facebook.com/LEOMiddelse

www.youtube.com/user/Omroep LeoTV

Radio: Ether FM 105.3 en 106.1 FM