Algemeen

Vliegende start voor SGC in de voorronde wedstrijden

De selectie en breedtesport turnsters van Gymnastiekvereniging SGC Stiens zijn inmiddels van start gegaan met hun wedstrijden in de voorrondes voor de Halve Finale van Turn on Tour.

De turnsters zijn goed verdeeld over de niveaus en categorieën, zo zijn er elke zaterdag plaatsingswedstrijden met kans op medailles en finalebekers.

Zaterdag 5 november te Emmeloord de 1e wedstrijd voorronde van de selectie turnsters. Level 5 tot 1.  Lieke Kloosterman, Doreen de Jong en Maud Schipper met een gouden medaille. Willemijn Efdé, Femke Andringa en Susan Fopma wonnen zilver.  Ayunda Looijenga, Naima van de Loosdrecht, Femke Machiela en Sara Osinga wonnen het brons.

De jongste breedtesport Turnsters van de vereniging gingen voor het eerst van start op 12 november te Koudum.  Level 10 tot 6. Gouden medaille voor Jaïra Rottiné, Naomi Bergsma, Isa Noa de Jong en Fayenne Dijkstra. Zilveren medaille voor Aniek Segenhout.

Op 19 november, in de ochtend, de 2e voorrondewedstrijd in de level 5 tot 1 en tevens ook de laatste ronde om nog een deelname voor de Halve Finale te kunnen bemachtigen, als dit nog niet was gelukt. Een thuiswedstrijd voor meiden en dat was duidelijk zichtbaar.  De sfeer begon gespannen en eindigde in goede cijfers en het winnen van de felbegeerde finalebekers met de medailles voor het eindscore.

Femke Andringa, Ayunda Looijenga, Willemijn Efdé, Mare Achterberg wonnen een gouden medaille.  Susan Fopma, Ilse van de Galiën, Doreen de Jong, Jayda Terpstra wonnen het zilver en Sara Osinga met Femke Machiela wonnen brons.

Met in de middag te Leeuwarden, het jongste en pas begonnen selectieteam die hun kunnen aan de juryleden mochten laten zien. Zij zijn op uitnodiging dit seizoen pas gestart binnen een nieuw trainingschema.  Hun wedstrijd was deelnemen aan de pepernoten jump. Een vriendschappelijke wedstrijd in samenwerking met Gymnastiekvereniging V&K Leeuwarden.  Hier lieten de turnsters zien hoe goed op weg ze al zijn binnen het toestelspringen. De onderdelen lange mat, minitrampoline en plank kast. Goud voor: Sinne en Roos. Zilver voor: Dyante en Yara. Brons voor Tessa. 4e plaats voor: Jaycee, Nora, fleur en Jennifer. Voor Sinne was er een extra prijs in de vorm van een beker met de hoogte wedstrijd Ronde Score.

De halve finale finalisten van Turn on Tour zijn geworden: 26 november: Isa Noa, Aniek, Fayenne.  3 december: Naima, Susan, Doreen, Ilse, Willemijn, Mare, Femke Machiela en Femke Andringa, Sara, Maud, Ayunda en Lieke