Algemeen

Waterpoloërs in Stiens kampioen van Noord-Nederland

De heren waterpoloërs van SG Middelsé-De Skelp uit Stiens en Sint Annaparochie zijn kampioen geworden in de hoogste klasse van Noord-Nederland (Drenthe, Groningen en Friesland). 

De opdracht voor het laatste duel uit de competitie was helder: er moest thuis gewonnen worden van de Walvisch uit Groningen. Voor een afgeladen volle tribune in Stiens maakten de spelers van coach Sander Bathoorn korte metten met de studenten.

 

Zenne Haijma opende de score via een rebound. Hoewel Otto Terpstra daarna een penalty miste, wist Middelse-De Skelp toch snel uit te lopen naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Uiteindelijk was het Hidde van Alfen die met zijn eerste doelpunt voor het H1-team, de eindstand bepaalde op 16-3. Daarmee eindigen de waterpoloërs bovenaan de ranglijst, met een gelijk puntenaantal als Neptunia uit Sneek. Maar door een beter onderling resultaat en doelsaldo, mag Middelse-de Skelp zich voor de vijfde keer in de clubhistorie kronen tot de beste waterpoloploeg in Noord-Nederland. Na afloop werd de kampioensbeker overhandigd aan aanvoerder Marcel Bakker. Door het kampioenschap promoveert het waterpoloteam naar de landelijke Bondsklasse.

Voor het Heren 2-team verliep de zaterdag minder goed. In deze lagere competitie wordt gespeeld met knock-out-wedstrijden. 

 

In de halve finale werd met 7-7 gelijkgespeeld tegen Orca uit Leeuwarden. De daaropvolgende penaltyreeks werd helaas verloren. 

 

De Heren maken zich nu op voor de finale van de beker. Deze waterpolowedstrijd is op zaterdag 13 mei in Leeuwarden. Tegenstander is het stugge Ritola uit Zuidlaren