Algemeen

WBM VR1 kampioen van 5e klasse seizoen 2023/2024

Na: ups en downs, een net niet kampioenschap in de 5e klasse, een uitstapje naar de 4e klasse, afscheid van een aantal topspeelsters, coronavoetbal, een seizoen waar we het liever niet meer over hebben, heel veel tegengoals en toch maar weer terug in de 5e klasse wordt 8 jaar samenwerken en doorzetten van de leiders/trainers en speelsters eindelijk beloond met het eerste officiële ST WBM kampioenschap (SamenwerkingsTeam vv Wardy, FC Birdaard en vv Marrum).

Toen er met het ingaan van de winterstop nog maar vier en een halve wedstrijd (van totaal 20) waren gespeeld hadden de dames niet verwacht dat ze, na een flinke inhaalslag, nu eindelijk kampioen zouden zijn.

Voor de winter gooide het weer en slechte velden maar ook menig keer de tegenstander, met te weinig speelsters, roet in het eten wat als resultaat had dat er de afgelopen tijd regelmatig door de week moest worden gevoetbald. Een slijtageslag voor WBM dames waarbij de nodige blessures om de hoek kwamen kijken. 

Maar dat alles hield de dames en de vertrekkende trainer/coach niet tegen om ook nu door te gaan. De ene na de andere wedstrijd werd afgestreept met winst waardoor er hier en daar stiekem al eens een kampioenschap werd genoemd. Met nog 3 wedstrijden in het vooruitzicht waren er nog maar 2 punten nodig om onbereikbaar te worden voor de achtervolgers. 

De 5-1 overwinning tijdens de super derby tegen WBM VR2 betekende dan ook dat het feest na de wedstrijd tot in de late uurtjes door kon gaan