Algemeen

Winnende foto Bob de Boer

Proef De Kunst in Terherne is achter de rug. Op zaterdag en zondag 21 en 22 oktober j.l. kon er genoten worden van veel variatie in kunst in de brede zin van het woord op de meest bijzondere locaties. En daarnaast kon er natuurlijk genoten worden van culinaire heerlijkheden in dit Kameleondorp. 

Elk jaar is er ook een fotowedstrijd met een thema aan dit evenement verbonden en afgelopen zondagmiddag werden de 10 genomineerden uitgenodigd door de fotovakjury. Elke foto werd voor de bekendmaking van de eerste drie winnaars uitvoerig en vakkundig van commentaar voorzien. 

Uiteindelijk werd fotograaf Bob de Boer uit Koarnjum de winnaar: zijn ingezonden foto werd als beste beoordeeld wat het thema ENERGIE betreft. Deze portretfoto is van basgitarist Michael McKeegan van de Ierse rockband THERAPY?. De band trad enkele jaren geleden op tijdens het PinkPop Classic Festival in Megaland, Landgraaf. Hij pakte een flesje water, dronk het vocht echter niet op maar spoot het over zichzelf uit als verkoeling tijdens dit energieke concert.