Algemeen

Zwaai Takostu uit naar het Wereld Muziek Concours

Woensdag 27 juli om 19:30 uur Try-out in nieuw uniform!

De hele maand juli staat Kerkrade in het teken van het Wereld Muziek Concours, ook wel de Olympische Spelen van de amateurmuziek genoemd. Showband Takostu Stiens oefent zaterdagen, zondagen en bijna alle avonden van de week om zich klaar te maken voor deelname aan het WMC. Tijdens het laatst gehouden WMC in 2017 werd Takostu uitgeroepen tot WMC-kampioen in de marsparade wedstrijd.

 

Donderdag 7 juli jongstleden mochten de Stienser kampioenen deelnemen aan de openingsparade in Kerkrade en dat was tevens de laatste keer dat Takostu te zien was in het bestaande uniform, want eind juli staat de band volledig in het nieuw!

Op donderdag 28 juli reist Takostu af naar Kerkrade waar op vrijdag 29 juli wordt deelgenomen aan de voorrondes van de showwedstrijden. Zaterdag 30 juli is vervolgens de grote dag dat Takostu haar titel moet gaan verdedigen op het onderdeel Marsparade. En als de Stiensers vrijdag bij de eerste 12 showkorpsen eindigen, dan mogen ze op zondag 31 juli ook nog meedoen aan de Finals van de showwedstrijd in een afgeladen Parkstad Limburg Stadion voor 20.000 muziekliefhebbers.

 

Woensdagavond 27 juli om 19:30 uur presenteert Takostu de show en de marsparade aan het Stienser publiek en dat is de eerste keer dat de band in nieuw uniform te bewonderen is. Iedereen is van harte welkom tijdens deze try-out op het voetbalveld naast het clubgebouw van Takostu. Ingang vanaf het plein aan de Truerderdyk, komt allen, de toegang is gratis