Cultuur

Goed nieuws over huiskamertheater De Wier in Koarnjum!

Al geruime tijd zijn er geen concerten, kleine theatervoorstellingen en lezingen in het kleinste en gezelligste huiskamertheater van noordwest Fryslân aan de Wier. Maar daar gaat verandering in komen… Na de zomer, in september, verplaatst het intieme podium zich van de Wier 5 naar de sfeervolle en mooi klinkende Nicolaaskerk op de Wier 7. 

In overleg met de Plaatselijke Commissie (S.A.F.T.) is recentelijk overeengekomen om daar naar uit te wijken. Op deze locatie kan de “1,5 meter afstand” goed worden nageleefd, iets wat in het huiskamertheater zelf nauwelijks tot niet te realiseren is.

In het verleden werden er al regelmatig concerten in de kerk van Koarnjum georganiseerd, dit alles in samenwerking tussen dit theater en PC. Voorbeelden waren o.a. “KrystReizgers” (die overigens weer terugkomen op zondag 20 december a.s.!), het Risata Kwartet, duo Robert Jan Stips & Marieke Brokamp, het Leeuwarder Kamerkoor, Sânman & Sikke en natuurlijk Inez Timmer.

De evenementen in de maanden mei en juni gaan niet door, maar … dit zijn de nieuwe die vanaf september op het programma staan: Ierse en Schotse folk met Paddy’s Day Off, liedjesmaker Jan de Vries van het Bildt, “Mens Erger Je Niet”: een toneelvoorstelling met Thijs Meesters & Tseard Nauta, popband De Fries, luitist David van der Zee, singer songwriter Bernard Brogue en het duo Ella and her man. Bijzonder wordt trouwens ook de voorstelling ‘Holocaust Hollywood’, met Inez Timmer & Tseard Nauta i.s.m. NUT. 

Uiteraard dit alles ‘ijs en weder dienende’ en de data volgen later, u wordt op de hoogte gehouden.