Ondernemend

Lukt het met twee lettergroottes?

In de vorige editie van de Stienser stond een vraag in onze advertentie ‘lukt het met twee lettergroottes’? 

In de vorige editie van de Stienser stond een vraag in onze advertentie ‘lukt het met twee lettergroottes’? Misschien is het u opgevallen en haalde u even de wenkbrauwen op en dacht ‘ik ben benieuwd wat ze daar over gaan schrijven’. Ja, eerlijk gezegd weten wij dat ook niet zo goed. Laten we het erop houden dat er iets mis is gegaan en zo ontstond die rare vraag in onze advertentie. Die vraag kunnen ook wij met geen mogelijkheid linken aan ons gebruikelijke onderwerp ‘voeding’. Helaas is ‘twee lettergroottes’ niet een nieuwe, revolutionaire dieetmethode om zonder enige moeite af te vallen of aan te komen, van uw buikklachten af te komen of uw cholesterolgehalte op peil te krijgen. Waarschijnlijk vindt u het helemaal niet zo erg dat wij een foutje maken en iets niet helemaal goed doen. Hopelijk denkt u: ach, dat kan gebeuren. Maar kunt u, als u zelf iets doet wat niet goed voelt, ook zo mild zijn naar uzelf? Stel dat u iets eet of drinkt wat u eigenlijk niet wilde? Of het was teveel. Of u koos voor ‘de bank’ terwijl u zich had voorgenomen om te wandelen. 

Kortom: je wilt graag doen wat je voor ogen had, maar het lukt even niet. De vraag is: hoe gaat u daar mee om? We willen u graag meegeven: wees lief voor uzelf. Geniet dan even van uw keuze en denk ‘volgende keer beter’. Geef ‘de teleurstelling’ de ruimte en sta er heel even bij stil. Dát vergroot de kans dat u de volgende keer een andere keuze maakt. 

Ook wij pakken volgende week de draad weer op met de  beloofde rubriek over de weegschaal met als titel: wat zien wij, wat u niet ziet? Rubingh&Schipper diëtisten, 0518-419202, info@rubinghschipper.nl, www.rubinghschipper.nl.