Sport

Fietsclub Stiens organiseert fietstochten

Op 12 september is er alle reden om vanuit Stiens te gaan fietsen. FTC Stiens heeft gepijlde routes uitgezet. De tocht heeft de naam “De Juweel” en FTC Stiens wil die naam eer aan doen.

De routes hebben verschillende afstanden. Er is een route van 50km die goed te doen is voor E-bikers en deelnemers op ‘gewone’ fietsen. De langere routes van 100, 110 en 140 km, vooral geschikt voor racefietsers of hardfietsers, gaan richting Blauhûs, waar een stempelpost is. De tochten leiden je over oude dijkweggetjes en door prachtige dorpen, waar Friesland zo rijk  aan is. Overal waar je bent zie je minstens enkele kerken boven de terpen uitsteken.

Er kan gestart worden vanaf 08.00 uur vanuit Eetcafé De Kern, Smelbrêge 3 te Stiens. Voor de lange tochten sluit de inschrijving om 10.00 uur. Voor de tocht van 50 km kan men inschrijven tot 12.00 u. Voor deelname wordt inschrijfgeld gevraagd, leden van FTC Stiens zijn gratis.

Bij de inschrijving ontvangt iedere deelnemer een luxe pen met inscriptie. De pen moet gebruikt worden bij de inschrijving. 

 

De Gemeente Leeuwarden heeft de juiste vergunningen verstrekt. Dit houdt o.a. in dat het corona-protocol dat we hanteren is goedgekeurd. Deelnemers, die met de auto komen, worden uitdrukkelijk verzocht niet te parkeren in het centrum van het dorp. Elders is ruimte genoeg. Alle informatie over de tochten, waaronder de routes, is te vinden op de website fietsclubstiens.nl en op fietssport.nl (toertochten). 

 

In de afgelopen maanden zijn meer mensen gaan fietsen. Sommigen hebben hun racefiets opge-poetst of hebben er zelfs een aangeschaft. FTC Stiens hoopt dat die mensen zo enthousiast zijn geworden dat ze ook lid worden van FTC Stiens. Naast het lidmaatschap van de club ben je dan ook lid van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). De voordelen zijn o.a. een goede verzekering voor je fiets en jezelf, kortingen bij toertochten en deelname aan clubtochten en -activiteiten. Meer informatie over het lidmaatschap is te vinden op de website van FTC Stiens