Sport

SV Friesland organiseert de Molenloop in Froubuurt

Ook op Het Bildt wordt er weer hardgelopen en dat mag op zaterdag 7 augustus in Vrouwenparochie. Daar is dan de Molenloop over 5-10-15-21 km deze start om 11.00 uur.

Bij sportcentrum De Buurfrou is de start en finish gepland, hier komt de toiletwagen van Hessel te staan en de secretariaatswagen van SV Friesland waar de lopers vanaf 10.00 uur zich nog kunnen aanmelden. Maar dit is ook mogelijk en wordt geadviseerd om dit via internet te doen www.svfriesland.nl ook is hier het na inschrijfformulier vanaf te downloaden. Vooraanmelden is mogelijk tot vrijdagmiddag. Op de site staan ook de voorzorgmaatregelen en is er ontsmettings materiaal beschikbaar.

Dit jaar zijn er nieuwe routes uitgezet en duidelijk aangegeven met krijtkalkpijlen. Om de 5 km is er een waterpost en na de finish is er bouillon, vruchtendrank of water. Er is wel kleedruimte beschikbaar maar geen douchegelegenheid. Parkeren kan op het terrein en langs het fietspad. Dankzij de versoepeling mogen de vrijwilligers de bekertjes weer aangeven.

Wie een medaille wil kan die bestellen bij het aanmeldingsformulier, prijzen zijn er niet te winnen. Iedereen mag aan deze prestatieloop deelnemen voor de halve marathon moet je ouder zijn dan 17 jaar en de limiet is 2½ uur. De tijden worden opgenomen en staan direct na de loop op de site www.svfriesland.nl ook de link naar de fotoreportages staan hierop en ook die van de vorige edities.

Het White Angels Verkeersteam zorgt voor de veilige oversteekpunten. Waardevolle voorwerpen kunnen worden afgegeven in de secretariaatswagen en voorzien van startnummer deze goederen kunnen worden terug verkregen bij het inleveren van het startnummer na afloop.