Algemeen

30 Jarig jubileum Zonnebloem Stiens e.o.

In mei 1992 hebben 6 vrijwilligers een afdeling van de Zonnebloem opgezet voor Stiens e.o. (o.a. Finkum, Hijum, Britsum en Cornjum). Dit aantal en ook de aanmeldingen voor gasten groeide gestaag in de loop van de afgelopen jaren. 

Op ons hoogtepunt waren er maar liefst 100 gasten die regelmatig werden bezocht en/of een gezellige middag bijwoonden. Ook werden er activiteiten ondernomen naar Intratuin, Orchideeënhoeve, musea, high tea of een dineetje. Ook bus- en boottochtjes stonden regelmatig op het programma. Kortom: een scala aan gezellige uitstapjes. Deze kosten werden opgebracht door donateurs, lotenverkoop, braderie en soms ook schenkingen van o.a. supermarkten en Rabobank. Hiervoor onze hartelijke dank.

 

De afgelopen 2 jaren hebben wij onze activiteiten i.v.m. corona op een laag pitje moeten zetten. Wel hebben de vrijwilligers altijd contact onderhouden d.m.v. een telefoontje, een bloemetje of wat lekkers van onze middenstand. 

Het 30 jarig jubileum was uitgesteld naar 3 november jl. Dit hebben we met 67 gasten en vrijwilligers gevierd met een gezellig samenzijn met koffie en oranjekoek en bingo én daarna een heerlijk diner in Grand Café De Smalle Brug in Stiens. Dit was bijzonder geslaagd. 

Toch zijn er zorgen om de toekomst. Op dit moment zijn er nog maar 28 vrijwilligers en 60 gasten. Het bestuur vraagt al jaren om uitbreiding/vervanging. De vrijwilligers zijn de afgelopen jaren uiteraard ook ouder geworden en om dit mooie werk te kunnen blijven doen voor onze gasten is er daarom dringend behoefte aan nieuwe jongere mensen.

We zoeken dus mensen die de schouders er onder willen zetten voor administratie, bezoekjes aan gasten en het organiseren van gezellige middagen en uitstapjes. Je wordt uiteraard ingewerkt en krijgt ruimschoots de gelegenheid om kennis te maken met de diverse mogelijkheden van de Zonnebloem. 

Ook al heb je niet al te veel tijd, dan willen wij toch graag met jou in contact komen. Tel: 06-2885511 of 058-2571216